MusiikkiTaidehallin Vintillä avataan aistit metsälle

Teksti Piia Kleemola-Välimäki Kuva Saku Soukka

Meriheini Luoto & Metsänpeitto

Meriheini Luoto luo yllätyksellisiä äänimaisemia alati muuntuvasta, ikiaikaisesta metsästä.

Taideyliopisto ja Seinäjoen Taidehalli ovat viritelleet uusia yhteistyön muotoja Kalevan Navettaan muuton myötä. Toukokuussa yhteistyön tuloksena kuullaan Meriheini Luoto & Metsänpeitto -kokoonpanon konsertti Taidehallin Vintillä, joka on talon yksi hienoimmin soivista tiloista. Konsertin musiikki käy vuoropuhelua tilassa esillä olevan Jaana Maijalan ja Ville Linnan Prometheuksen kanto – Pysykää yhdessä -näyttelyn kanssa.

Sekä Meriheini Luodon musiikki että Jaana Maijalan ja Ville Linnan näyttely ammentavat innoituksensa metsästä ja luonnosta. Luodon taiteellisen työn aiheena usein toistuva luonto inspiroi häntä luomaan musiikkia, jolla ei ole tarkkaa aikaa eikä paikkaa. Yhtyeensä kanssa Luoto luo yllätyksellisiä äänimaisemia alati muuntuvasta, ikiaikaisesta metsästä. Maijala ja Linna luovat Vintille installaation, jossa tarkastellaan kasvien biologiaa ja sen mahdollisuuksia tuottaa ääntä ja kuvaa. Näyttelyssä Linnan valmistamat laitteet poimivat kasveista informaatiota, joka johdetaan reaaliaikaisesti tilassa oleviin instrumentteihin. ⧫

Ke 5.5.2021 klo 19

Meriheini Luoto & Metsänpeitto

Kalevan Navetta

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston toiminta Seinäjoella on konsertteja, klubi-iltoja, näyttelyitä, taideyllätyksiä kaupungilla, aikuiskoulutusta avoimessa yliopistossa, monipuolisia lyhytkursseja, tutkimusta ja kehittämistä.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
uniarts.fi/seinajoki

Lisää ilmiöitä: