TeatteriAntti LJ Pääkkönen Törnävän kesäteatterin musikaalikomediassa!

Teksti Anna Valtari Kuvitus Emilia Boulevard Valokuvat Jukka Kontkanen

Antti LJ Pääkkönen

Lapualaislähtöinen näyttelijä Antti LJ Pääkkönen iloitsee jo roolistaan kesän 2021 Something Rotten! -musikaalikomediassa Seinäjoella.
— Vallan sydäntä lämmittää kun lapsuuden ja nuoruuden leveyspiireille saa palata työskentelemään ja vielä näin taidokkaiden tyyppien ja koomisen musikaaliteoksen kanssa. Tässä ihan kädet syyhyää ja fiilis on että voi aloitetaan jo!

Vuonna 2015 Broadwaylla kantaesitetty Something Rotten! saa Törnävän kesäteatterissa Suomen kantaesityksensä. Euroopassa se on aiemmin nähty vain Ruotsissa. Englantilaisteatteriin suunnitteilla ollut ensi-ilta siirtyi pandemian vuoksi.

Christoffer Strandberg on Shakespeare

Musikaalin matkassa pääsemme kaikki vierailulle saarivaltioon, tarkemmin sanottuna 1590-luvun Lontooseen. Esitys paljastaa “totuuden” maailman ensimmäisestä musikaalista ja William Shakespearen Hamletista.
— Englannin maaperällä pysytään, mutta tietyt nimet suomalaistetaan, että kielellinen leikittely toimisi, kertoo kääntäjä Mikko Koivusalo.

Musikaalissa hääräävät Perän veljekset (The Bottom Brothers), jotka haluaisivat näytelmäkirjailijoina peitota aikansa suurimman staran, Shakespearen. Tietäjä Nostradamus ennustaa tulevaksi uudenlaisen esityskonseptin, musikaalin. Tämän tiedon turvin Perät säntäävät etumatkalle mikä pistää jopa Shakespearen vapisemaan.

Marko Maunuksela on Nostradamus

Esityksen hullunkurisissa käänteissä viitataan tunnettuihin musikaaleihin ja Shakespearen klassikkonäytelmiin. Ja lopulta oikeussalin kautta päädytään tuloksiin, jotka myötäilevät tuntemaamme historiankirjoitusta.

Spamalot oli kirsikka kakun päällä

Something Rotten! on melko uusi tuttavuus Pääkköselle.
— Sanomattakin on selvää, että tämä teos jatkaa täydellisesti Törnävällä kesällä 2019 esitetyn mainion Spamalotin hengessä, toista Perän veljeksistä esittävä Pääkkönen sanoo. Hänen veljenään musikaalissa nähdään tv:stä tuttu näyttelijä Jani Karvinen.

Jani Karvinen on Nick Perä

Pääkköstä ei ole hetkeen nähty lakeuksien lavoilla.
— Törnävällä en ole aiemmin näytellyt, mutta armaan kotikaupunkini Lapuan harrastajanäyttelijöiden ja Teatteri Lapuan kanssa yhteistyötä olen tehnyt paljonkin. Yksi rakkaimpia muistoja niiltä ajoilta on Epp Perälän ohjaama Kiviä taskussa, jonka hyvän ystäväni Tapani Korhosen kanssa kävimme esittämässä Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä harrastajateatterikesässä 2011.

Kaupunginteatterin rooli on ollut Pääkkösen elämässä suuri.
— Pitkin lapsuuttani ja nuoruuttani kävin siellä näkemässä ja kokemassa. Pikkupoikana näin lastennäytelmät Ihmemaa Oz ja Aladdin, mutta myös Puccinin Madame Butterfly’n, joka oli elämäni ensimmäinen oopperakokemus. Unohtumaton katsojakokemus oli myös Rocky Horror Show.

Varsinainen kirsikka kakun päällä oli toissakesän Spamalot.
— Oli suorastaan räjäyttävä kokemus tutustua teokseen ensin Broadwayllä ja sitten nähdä miten mutkattomasti se kääntyi ulkoilmateatteriksi Törnävän kauniissa kesässä.

Christoffer Strandberg on Shakespeare

Niin ikään kotimaisemiin palaa näyttelijä Irina Vartia. Lapsena hän unelmoi Hollywoodista ja Seinäjoen kaupunginteatterin näyttämölle noususta. Jollei pandemia jylläisi, Hollywoodissa Vartia olisi edellistalvien tapaan myös nyt.

Irina Vartia on Bea Perä

Toinen unelma toteutuu ensi kesänä.
— Näyttelen Bea Perän roolin Seinäjoen kaupunginteatterin musikaalissa, Törnävän kesäteatterissa.

Christoffer Strandbergille Something Rotten! tuo ensimmäisen ison musikaaliroolin.
— Rooli Shakespearena miellyttää kovasti kaltaistani historianörttiä.

Evita-musikaalissa loistaneet Marko Maunuksela ja Reeta Vestman nähdään kesällä Nostradamuksen ja Portian rooleissa. Evita-tuttuja ovat myös Elina Haikka, Julius Martikainen ja Pyry Smolander. Spamalotista Törnävänsaareen palaavat Henrik Hammarberg ja Jyri Numminen (koreografi). Katriina Sinisalo on aiemmin nähty Mallaskosken komedioissa.

Musikaalin ohjaa Pekka Laasonen, musiikin tuotannosta vastaa Pekka Siistonen. Lavastuksen suunnittelee Jani Uljas, puvut Riikka Aurasmaa ja naamioinnin Petriina Suomela. ⧫

 

Antti LJ Pääkkönen

  • Lähtöisin Lapualta.
  • Syntynyt vuonna 1980.
  • Tunnetaan ääninäyttelijänä.
  • Näytellyt mm. teoksissa Päiväni Murmelina (Helsingin kaupunginteatteri 2020), Naimakaupat Vegasissa (Samppalinnan kesäteatteri 2018), Atlantis (Kansallisteatterin ja Aurinkoteatterin yhteistuotanto 2018), Disneyn Aladdin (Aleksanterinteatteri 2012)

 

10.7.–21.8.2021
Something Rotten!
Törnävän kesäteatteri

Reeta Vestman on Portia

Seinäjoen kaupunginteatteri

Teatterikatsomossa voi antautua tarinoiden vietäväksi! Tuntea riemua, liikutusta ja empatiaa. Oppia uutta ja laajentaa sydäntään. Siihen kaikkeen tarjoaa Seinäjoen kaupunginteatteri mahdollisuuden kaupungin ja maakunnan ihmisille. Aina elävänä.

Osoite
Kaupunginteatteri, Alvar Aallon katu 12
Törnävän kesäteatteri, Törnävänsaarentie 1

Lisätietoja
seinajoenkaupunginteatteri.fi

Lisää ilmiöitä: