Syysilmiö

6.9.2024

Huhuu! Ilmiöiden yö on Seinäjoella järjestettävä kulttuuritapahtuma. Tervetuloa tutustumaan kaupungin huikeaan kulttuuritarjontaan! Tapahtuman järjestävät Taide Seinäjoki -verkosto ja Kulttuurilehti Ilmiö.

 

Ohjelma

 

klo 16:00-21:30
Afterwork Art
Kalevan Navetta

Tervetuloa Kalevan Navetan afterworkeille taiteen, kulttuurin ja makuelämysten äärelle! Afterwork Art -tapahtuman ohjelmassa on taide- ja kulttuuriohjelmaa sekä vapaa pääsy Seinäjoen taidehalliin.

Lue lisää

 


Taidenäyttelyavajaiset: Tove Kjellmark: Hevonen, robotti & mittaamaton
Seinäjoen taidehalli, Kalevan Navetta

Tove Kjellmark: Hevonen, robotti & mittaamaton. Avajaisten ohjelmassa on taiteilijahaastattelu, avajaispuheita sekä näyttelyn teemoista ammentava ilmainen pop up-työpaja kaiken ikäisille. Seinäjoen Taidehallin näyttelyavajaiset ovat kaikille avoimia, maksuttomia tapahtumia, joissa pääset tutustumaan paitsi uuteen taidenäyttelyyn, myös taiteilijoihin ja muihin näyttelyiden tekijöihin.

 

18:00-22:00
Piirin avoimet portit
Piiri, Seuralantie 3

Tervetuloa tutustumaan Piirin alueeseen. Tapahtumassa Piirin rakennuksia on avoinna ja alueella järjestetään monimuotoista tapahtumaa. Tervetuloa!

 

18:00-21:00
Seili-musikaalin teosesittely ja avoimet harjoitukset
Seinäjoen Kaupunginteatteri

Tervetuloa kuulemaan tekijähaastatteluita ja seuraamaan musikaalin valmistumista! Klo 18.15 Seili-musikaalin teosesittely & avoin harjoitus Alvar-salissa (maksuton tilaisuus, varaathan kuitenkin paikkalipun), klo 20-20.45 Seili-musikaalin avoin harjoitus Alvar-salissa (vapaa pääsy!).

 

18:00-20:15
Luento: Vatikaanin Pietarin Kirkon jännittävä historia
Kansalaisopisto, Luentosali Elli

Seinäjoen kansalaisopistolla (Kalevankatu 33, 2krs. Luentosali Elli, C214) järjestetään luento Vatikaanin Pietarin Kirkon jännittävästä historiasta. Luennon aikana matkataan Pietarin kirkon vaiheet läpi yhdessä historian suurten merkkihenkilöiden kera. Luennoitsijana Andrea Burci. Kurssimaksu on 10€. Ilmoittautuminen ja lisätiedot osoitteessa opistopalvelut.fi/seinajoki tai kansalaisopiston asiakaspalveluun p. 06 416 2440 kurssinumerolla 17041.

Lue lisää

 

18:00
Kirjailijavieras: Juha Itkonen
Seinäjoen pääkirjasto Apila, Jaaksi-sali

Kirjailijavieraana Juha Itkonen Seinäjoen pääkirjaston Jaaksi-salissa klo 18:00.

 

Opastukset klo 18, 19, 20 & 21
Kummitustarinoita kynttilänvalossa - opastettu kierros Törnävän kartanossa.
Törnävän kartano

Tervetuloa kuuntelemaan kummitustarinoita opastetulle kierrokselle! Kierros on ilmainen, mutta varaathan lipun ennakkoon. Ennakkolipun saa noutaa ennen opastusta Etelä-Pohjanmaan museon Kivinavetalta, Törnäväntie 23.

 

18:00
Yksi lensi yli käenpesän -esitys
Teatteri Hysteria

TERVETULOA SULJETULLE OSASTOLLE! Yksi lensi yli käenpesän -näytelmä sijoittuu 1960-luvun yhdysvaltalaiseen mielisairaalaan. Suljetulle osastolle tuodaan yhteiskuntaa vastaan kapinoiva pikkurikollinen Randle P. McMurphy, joka laittaa mielisairaalan arjen sekaisin ensimmäisestä päivästä lähtien. Pian McMurphy havaitsee epäkohtia sairaalan totutuissa tavoissa. McMurphy nousee puolustamaan potilaiden vapautta ja haastaa mielisairaalan hoitajan Ratchedin harjoittaman autoritäärisen vallan. Samalla hän inspiroi muita potilaita elämään vapaammin. Mutta meneekö McMurphy lopulta liian pitkälle? Liput alkaen 33€.

Lue lisää

 

19:00
SKOR-klubi: Sing-A-long -tangokaraoke
Kalevan Navetta, Hugo-sali

Tule laulamaan rakastettuja tangoja orkesterin säestyksellä! Osana Ilmiöiden yö-tapahtumaa SKOR järjestää Hugo-salissa yhteislaulutilaisuuden, jossa kuka vain voi tulla laulamaan tunnettuja tangoja orkesterin säestyksellä. Kappaleiden sanat heijastetaan seinälle, joten sinun ei tarvitse kuin saapua paikalle, ottaa oma paikkasi ja alkaa laulamaan. Voit myös tulla vain kuuntelemaan ja fiilistelemään tangon tahteja ja olla paikalla koko tunnin ajan tai kuunnella vain muutaman kappaleen. Vapaa pääsy!

 

20
Vaihtoehtolöylyt
Rytmikorjaamo

Vaihtoehtolöylyt on vaihtoehtorokille pyhitetty kiertue, jossa yhdistetään kunnianhimoa tihkuvien indiebändien ja heidän tukijoukkojensa voimat. Illassa esiintyvät Antivalent, Frail ja Vanta. Liput alkaen 10,50€,

Lue lisää