Yhteystiedot

Taide Seinäjoki on seinäjokisten taide- ja kulttuurikentän toimijoiden verkosto. Verkoston jäsenet ovat Kulttuurikollektiivi Silta, Kulttuuriyhdistys KoHo, Seinäjoen kaupunginorkesteri, Seinäjoen kaupunginteatteri, Seinäjoen museot, Seinäjoen taidehalli, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja Seinäjoen kaupunki. Verkosto tekee yhteistyötä myös muiden alueen kulttuuritoimijoiden kanssa.


Kulttuurilehti Ilmiö 1/2021

Lue uusin numero

Kulttuurilehti Ilmiö on Taide Seinäjoki -verkoston tiedotuslehti, jonka sivuilla tuikkivat Seinäjoen taiteen ja kulttuurin kosmoksen valovoimaisimmat tapahtumat. Lehti ilmestyy kahdesti vuodessa ja se jaetaan Etelä-Pohjanmaalle kaikkiin kotitalouksiin. Tämä on lehden verkkoversio.

Kulttuurikollektiivi Silta Kulttuuriyhdistys KoHo Seinäjoen kaupunginorkesteri Seinäjoen kaupunginteatteri Seinäjoen museot Seinäjoen taidehalli Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut

Yhteystiedot

Kulttuurikollektiivi Silta

Eli KultSi kiertää Etelä-Pohjanmaan alueella esittämässä soveltavan taiteen produktioitaan ja tuottaa yhteisöllistä toimintaa ja hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin. KultSi on Improaallon ohella tuttu koulukiusaamista ehkäisevistä ja tyhypajoista sekä kehitysvammaisten teatteriharrastajien Kuningasryhmästä. Tilattavissa on impron lisäksi tyhy-, teatteri- ja sirkustyöpajoja sekä esittäviä, osallistavia ja draamallisia sisältöjä.

Lisätietoja
kulttuurikollektiivisilta.fi

Kulttuuriyhdistys KoHo

KoHo on perustettu vuonna 2014 kehittämään paikallisten ammattilaisten yhteistyötä ja työllisyyttä. Tekemisen pääpaino on paikallisissa aiheissa.

Lisätietoja
kulttuurikoho.fi

Seinäjoen kaupunginorkesteri

Eli SKOR on klassisen musiikin orkesteri, joka taipuu monipuolisesti eri musiikkityyleihin sinfonioista lastenkonsertteihin ja viihteestä nykymusiikkiin. SKOR konsertoi akustisesti loistavassa, nimenomaan musiikkisaliksi suunnitellussa Seinäjoki-salissa. Runkosoittajiston jousikvintetti ja puhallinkvintetti esittävät säännöllisesti niin keskeistä klassista, kuin uudempaakin kamarimusiikkituotantoa. Soittajistoa täydennetään sinfoniakonserteissa ammattimuusikoilla.

Osoite
Seinäjoki-sali, Kampustalo, Kalevankatu 35
SKORin toimisto, Keskuskatu 32 A

Lisätietoja
skor.fi

Seinäjoen kaupunginteatteri

Teatterikatsomossa voi antautua tarinoiden vietäväksi! Tuntea riemua, liikutusta ja empatiaa. Oppia uutta ja laajentaa sydäntään. Siihen kaikkeen tarjoaa Seinäjoen kaupunginteatteri mahdollisuuden kaupungin ja maakunnan ihmisille. Aina elävänä.

Osoite
Kaupunginteatteri, Alvar Aallon katu 12
Törnävän kesäteatteri, Törnävänsaarentie 1

Lisätietoja
seinajoenkaupunginteatteri.fi

Seinäjoen museot

Seinäjoen museoiden tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen ymmärrystä kulttuuristaan, historiastaan ja ympäristöstään. Museon kokoelmiin tallennetaan Etelä-Pohjanmaan alueen kulttuuriperintöä, jota esitellään yleisölle muun muassa näyttelyiden, tapahtumien ja julkaisujen kautta. Seinäjoen museot edistää myös rakennetun kulttuuriympäristön säilymistä sekä alueen paikallismuseotoimintaa.

Osoite
Etelä-Pohjanmaan museo, Törnäväntie 23
Suojeluskunta- ja lottamuseo, Kauppakatu 17
Östermyran kartano, Törnäväntie 23

Lisätietoja
seinajoki.fi/museo

Seinäjoen taidehalli

Taidehalli on ajassa elävä nykytaidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
seinajoentaidehalli.fi

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Taideyliopiston toiminta Seinäjoella on konsertteja, klubi-iltoja, näyttelyitä, taideyllätyksiä kaupungilla, aikuiskoulutusta avoimessa yliopistossa, monipuolisia lyhytkursseja, tutkimusta ja kehittämistä.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
uniarts.fi/seinajoki

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
seinajoki.fi/kulttuuri

Pikkuprovinssi

Pikkuprovinssi on lasten oma festivaali, joka järjestetään Törnävänsaaressa. Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmassa on mm. musiikkia, tanssia, teatteria ja työpajoja. Kaikille avoimen ja maksuttoman festivaalin järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut.

Osoite
Törnäväntie 20

Lisätietoja
pikkuprovinssi.fi

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta

Kalevan Navetta on Seinäjoen uusi kulttuurikeskus historiallisella Itikanmäellä. Talo kokoaa kattonsa alle joukon taiteen ja kulttuurin toimijoita, jotka tarjoavat mm. näyttelyitä, konsertteja, myyntitapahtumia, ruokaelämyksiä, kerhoja ja kursseja.

Osoite
Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
kalevannavetta.fi

Piiri

Piiri on Törnävän vanhalle sairaala-alueelle parhaillaan rakentuva Seinäjoen uusi kaupunginosa. Alueen kulttuurikeskuksena toimivan Verstaan tiloista löytyy useita toimijoita taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin piiristä.

Osoite
Seuralantie 25

Lisätietoja
piirille.fi

Teatteri Hysteria

Teatteri Hysteria on teatteri-, taide- ja tapahtumatila, joka tarjoaa Piirin alueella monipuolista kulttuuria koko illan improvisaatioesityksistä erilaisiin ajankohtaisiin näytelmiin. Hysteria tuottaa myös työhyvinvointi- ja koulutuspalveluja.

Osoite
Seuralantie 25

Lisätietoja
hysteria.fi

Luovuuden lakeus ja Timanttihiomo

Luovuuden lakeus tarjoaa Piirin alueella mm. kohdennettuja asiantuntijapalveluja vuorovaikutukseen ja työhyvinvointiin, taideterapiaa yksilöille, perheille ja ryhmille, osallistavan taiteen kokoaisuuksia ja alkavien yrittäjien sparrausta luovin menetelmin.

Timanttihiomo on saman katon alla toimiva säveltaiteen koulu ja artistihautomo kaiken ikäisille. Sävel- ja esittävää taidetta lähestytään monipuolisesti ja musiikinteorian alkeita läpikäydään erilaisin luovin menetelmin.

Osoite
Seuralantie 25

Lisätietoja
luovuudenlakeus.com

Tähtituuli

Tähtituuli tarjoaa monipuolisia palveluja hyvinvoinnin ja taiteen kentällä. Tarjontaan kuuluu tarot-tulkintaa, energiahoitoja, astrologisia analyyseja ja kursseja, regressio-ohjausta sekä intuitiivisen maalauksen kursseja.

Osoite
Seuralantie 25

Lisätietoja
tahtituuli.com

Rytmikorjaamo

Rytmikorjaamo on Seinäjoen Elävän musiikin yhdistyksen eli Selmu ry:n klubi.

Osoite
Vaasantie 11

Lisätietoja
rytmikorjaamo.fi/klubi

Laitakaupungin orkesteri

Laitakaupungin orkesteri eli LKO on Seinäjoella toimiva rytmimusiikin ammattilaisorkesteri, joka on toiminut monipuolisesti erilaisten konserttiproduktioiden, tanssin ja teatterin kentällä jo vuodesta 2011.

Lisätietoja
laitakaupunginorkesteri.fi

Visit Seinäjoki

Visit Seinäjoen sivuilta löydät kaiken tarpeellisen matkailuun ja majoittumiseen Seinäjoella. Tervetuloa tapahtumien suurkaupunkiin!

Lisätietoja
visitseinajoki.fi