Pääkirjoitus

Tarkoituksen pysyvyys

Joka ainoa kerta, kun ajan Piirin portista sisään ja näen noin satavuotiaat valkoiset sairaalarakennukset, mieleeni tulvahtaa kiitollisuus. Olen saanut tuoda oman yritykseni tänne, Hallintolan kolmanteen kerrokseen. Työhuoneeni ikkunasta avautuu näkymä puistoon. Se on sanomattoman kaunis kaikkina vuodenaikoina.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on tehnyt hienon päätöksen, kun se sopi koko historiallisen piirimielisairaalan alueen siirtymisestä Karhun perheyrityksen omistukseen. Parempiin käsiin Piiri ei olisi voinut päätyä. Miten huolella täällä nyt vaalitaan ja jalostetaankaan Piirin parasta perintöä.

Tänne on aina tultu saamaan apua, toipumaan ja elämään silti niin hyvää elämää kuin mahdollista. Se on ollut Piirin olemassaolon tarkoitus. Täällä on tehty merkityksellistä työtä ja kohdattu koskettavia kohtaloita. Täällä on surtu monia suruja, ja täällä on myös aina naurettu. Sellaistahan elämä on. Täällä on harrastettu kulttuuria, nikkaroitu, hoidettu puutarhaa ja kasvimaita. Se kaikki hoitaa myös ihmistä. Hoitotyö on kuitenkin mullistunut vuosikymmenten kuluessa, ja se on muuttanut myös Piiriä.

Piiri on heräämässä uudenlaiseen kukoistukseen. Uusi, kasvava joukko ihmisiä haluaa yrittää ja tuottaa täällä palveluja. Täällä voi nauttia kulttuurista, kahvitella, muistella entisiä aikoja ja tutustua alueen historiaan. Täällä voi osallistua alueen tapahtumiin ja luoda uutta. Tänne voi tulla edelleenkin toipumaan, kysymään ja tapaamaan asiantuntijoita. Piirin uudet omistajat ja toimijat toteuttavat pohjimmiltaan sitä samaa tarkoitusta, johon Piiriä on tarvittu aina ennenkin.

Piirillä on tuhansia tarinoita. Osallistu sinäkin ja tule osaksi Piirin uutta tarinaa. Piiri on sinua ja meitä kaikkia varten.

Iina Åman
viestintäyrittäjä, logoterapeutti
Tenho viestintä & valmennus