KuvataideBiologisia äärilaitoja, valoa ja tekstiiliä

Teksti Sanna Karimäki-Nuutinen, Laura Köönikkä ja Elina Teitti

Prometheuksen kanto — Pysykää yhdessä

Maaliskuussa Seinäjoen taidehallin Vintillä paljastettavassa näyttelyssä Prometheuksen kanto – Pysykää yhdessä tarkastellaan kasvien biologiaa ja sen mahdollisuuksia tuottaa ääntä ja kuvaa. Ville Linnan valmistamien laitteiden poimima informaatio johdetaan tilassa oleviin instrumentteihin. Jaana Maijala tutkii kuvataiteen biologisia äärilaitoja. Näyttelykokonaisuuden keskellä vierailija voi havainnoida uuden kevään tuloa.

Kesäkuusta syyskuuhun Hallissa nähdään Anne Katrine Senstadin tilallinen ääni- ja valokokonaisuus Radical Light. Senstad on norjalainen, New Yorkissa asuva ja työskentelevä nykytaiteilija. Senstad työskentelee installaation, valokuvan, videon ja valotaiteen parissa. Näyttely järjestetään yhdessä tallinnalaisen Kai kunstikeskuksen kanssa.

Vintin taas valtaa kesän ajaksi viisi nuorta nykytaiteilijaa, joita yhdistää tekstiilin käyttäminen tekniikkana ja materiaalina. PISTO tarkoittaa hetkellistä pistävää kosketusta tai tuntemusta, mutta myös materiaaliin työvälineellä syntyvää jälkeä. Taiteilijat ovat Anni Haunio, Erika Hirsimäki, Ilai Elias Lehto, Ninni Luhtasaari ja Anna Vainio.

 

31.3.–29.5.2021
Prometheuksen kanto
Vintti

16.6.–4.9.2021
Radical Light
Halli

16.6.–21.8.2021
Pisto.
Vintti

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 7.1.2021.

Seinäjoen taidehalli

Taidehalli on ajassa elävä nykytaidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
seinajoentaidehalli.fi

Lisää ilmiöitä: