MusiikkiSKORin keväässä matkataan ajassa, elokuvissa ja tyylilajista toiseen

Teksti Janne Ahtonen Kuvat Anu Jormalainen, Ville Paasimaa ja Tero Ahonen

Emilia Hoving

To 14.1.2021 klo 19
Valoa ja varjoja
Seinäjoki-sali

Seinäjoen kaupunginorkesteri aloittaa vuoden 2021 aikamatkalla 1700-luvun Euroopan hoveihin, koristeelliseen arkkitehtuuriin ja mestarilliseen musiikkiin. Konsertissa kuullaan Haydnin, Mozartin ja Beethovenin rakastettuja teoksia.

 

Lauri Sallinen

To 21.1.2021 klo 19
Romantiikkaa ja vaarojen kaikuja
Seinäjoki-sali

SKORin taiteilijavieraaksi saapuvan klarinetisti Lauri Sallisen suunnittelemassa konsertissa kuullaan metsien kaikuja, kontrasteja sekä huikeaa virtuositeettia. Aikamme taidemusiikki kohtaa Johannes Brahmsin klarinettikvinteton.

 

To 4.2.2021 klo 19
Hyvät, pahat ja rumat
Seinäjoki-sali

Italialainen Oscar-palkittu Ennio Morricone (1928–2020) on yksi aikamme merkittävimmistä elokuvasäveltäjistä. Konsertissa kuullaan musiikkia mm. Sergio Leonen, Quentin Tarantinon sekä Brian De Palman elokuvista.

 

To 18.2.2021 klo 18
Maltti ja Valtti
Seinäjoki-sali

Lastenohjelmista suuren suosion saaneet aidot ja alkuperäiset liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti ovat liikkeellä SKORin muusikoiden matkassa. Tämän poppoon edesottamuksista ei vauhtia eikä hauskoja tilanteita puutu! 

 

To 11.3.2021 klo 19
El Tango
Seinäjoki-sali

SKOR, bandoneontaiteilija Henrik Sandås ja kokeellisista projekteistaan tunnettu gambisti ja laulaja Mikko Perkola yhdistävät voimansa juhlistaakseen argentiinalaisen tangon mestarin Astor Piazzollan 100-vuotissyntymäpäivää. Lue lisää konsertista: Tangon ikuinen kapinallinen.

 

Emilia Hoving

To 25.3.2021 klo 19 / Pe 26.3.2021 klo 19
Paratiisin häivähdyksiä
Vaasan kirkko / Seinäjoki-sali

Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterien yhteiskonsertin johtaa suomalaisen nuoren kapellimestaripolven kärkeen ponkaissut Emilia Hoving. Konsertin solistina sellisti Senja Rummukainen.

 

Ke 31.3.2021 klo 19
Viimeiset sanat
Lakeuden risti

Joseph Haydnin mittava vuonna 1785 valmistunut Jeesuksen viimeisiä hetkiä kuvaava teos Vapahtajan seitsemän viimeistä sanaa ristillä kuullaan kynttilöiden loisteessa Haydnin tekemänä kvintettiversiona.

 

To 15.4.2021 klo 19
Hilpeä 1920-luku
Seinäjoki-sali

Syöksy SKORin ja Laitakaupungin orkesterin kanssa aikamatkalle 1920-luvun musiikin kulta-aikaan! Luvassa on niin klassikoita kuin harvinaisuuksiakin, joita ei ole aiemmin Seinäjoella kuultu.

 

Mariska

La 1.5.2021
Vappukonsertti feat. Mariska
Seinäjoki-sali

Perinteisen vappukonsertin solistina Emma-palkittu Mariska. Hän on suomalainen iskelmä-, hiphop-, pop- ja jazzlaulaja sekä säveltäjä, joka on sanoittanut muun muassa Jenni Vartiaisen ja Anna Puun hittejä.

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 7.1.2021.

Seinäjoen kaupunginorkesteri

Eli SKOR on klassisen musiikin orkesteri, joka taipuu monipuolisesti eri musiikkityyleihin sinfonioista lastenkonsertteihin ja viihteestä nykymusiikkiin. SKOR konsertoi akustisesti loistavassa, nimenomaan musiikkisaliksi suunnitellussa Seinäjoki-salissa. Runkosoittajiston jousikvintetti ja puhallinkvintetti esittävät säännöllisesti niin keskeistä klassista, kuin uudempaakin kamarimusiikkituotantoa. Soittajistoa täydennetään sinfoniakonserteissa ammattimuusikoilla.

Osoite
Seinäjoki-sali, Kampustalo, Kalevankatu 35
SKORin toimisto, Keskuskatu 32 A

Lisätietoja
skor.fi

Lisää ilmiöitä: