KirjastoKirjaston käyttäjäksi aikuisena

Teksti Minttu Herala ja Hanna Kotila Kuva Elina Kortesmäki

Seinäjoen kaupunginkirjastossa voi kuunnella musiikkia ja äänikirjoja

Seinäjoen kaupunginkirjastossa ollaan toiveikkaita että innostus kirjastossa käymiseen voi syttyä vasta aikuisella iällä.

– Kirjastossamme on Lukemattomat mahdollisuudet -hankkeessa kehitetty ja testattu uusia palveluita, joissa kohderyhmänä ovat 16–35 vuotiaat nuoret aikuiset, jotka eivät lue tai ole käyttäneet kirjastoa aiemmin. Palveluita ovat mm. lukukoira aikuisille, oma näyttely kirjastoon, paranormaali- ja true crime -illat sekä kirjastokipitys, kertoo kirjastonhoitaja Karoliina Prinkkilä.

Hankkeessa kirjasto on pitänyt lukemaan innostavia ja kirjaston palveluihin tutustuttavia pajoja, joissa on painotettu, että kaikenlaisesta lukemisesta on hyötyä, eikä lukeminen rajoitu pelkästään kirjoihin. Pajoja on pidetty yhteistyössä eri toimijoiden, mm. Jojon, Tolkkupajan, Preppaamon, MLL Seinäjoen yhdistyksen, Sedun, SeAMK:in ja Seinäjoen työllisyyspalveluiden kanssa.

– Menimme sinne, missä nuoret aikuiset ovat ja toimme kirjaston palveluja heidän luokseen. Keräsimme tietoa heidän mielenkiinnon kohteistaan ja käytimme niitä palveluiden kehittämiseen. Teimme myös rohkaisevan huomion: lukukipinä ja kiinnostus kirjastoon voi syttyä vasta aikuisena, Prinkkilä väläyttää. ⧫

 

Eepos-kirjaston asiakkaana voit

katsoa elokuvia Kirjastokinossa

Kirjastokinossa on katsottavaa sekä lapsille että aikuisille. Palvelussa on sarjoja, dokumentteja ja elokuvia. Ohjelmia voit katsoa kaikilla uusimmilla selaimilla, käytit sitten tietokonetta tai mobiililaitetta. Palvelu tukee myös Chromecast/Googlecast-ominaisuutta.

kuunnella musiikkia ja äänikirjoja

Naxos-kuuntelupalvelussa on klassista, etnoa, taide- ja elokuvamusiikkia sekä jazzia. Saatavilla on myös äänikirjoja eri aiheista viidellä kielellä (englanti, saksa, ranska, portugali, espanja). Suomenkielisiä äänikirjoja voit kuunnella Eepos-kirjastojen e-kirjapalvelussa.

opetella soittamista

Rockwayn verkkokursseilla voit opetella esimerkiksi rumpujen, basson, kitaran tai ukulelen soittoa. Voit lainata myös laulamisen, nuottien luvun tai vapaan säestyksen kurssin.

 

E-aineistojen käyttöön tarvitset kirjastokortin numeron ja pin-koodin:
eepos.finna.fi/Content/eaineistot

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 7.1.2021.

Seinäjoen kaupunginkirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjasto palvelee asiakkaita pääkirjaston, kolmen lähikirjaston, yhden kombikirjaston, laitoskirjaston sekä kahden kirjastoauton voimin. Pääkirjasto Apila ja siihen yhdistetty Aallon kirjastotalo ovat arkkitehtonisesti merkittävä kokonaisuus valtakunnallisestikin.

Pääkirjaston palveluvalikoima ja tapahtumatarjonta ovat monipuolisia bändikämppä Pommarista 3D-tulostusta ja graafisen suunnittelun välineistön tarjoavaan Apila-verstaaseen. Myös kirja-, lehti- ja musiikkikokoelmat ovat mittavat.

Osoite
Pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 14
Aallon kirjasto, Koulukatu 21
Kyrkkäri, Östermyrankatu 9
Nurmo, Nurmontie 20
Peräseinäjoki, Keikulinkuja 2
Ylistaro, Kaukolanraitti 5
Keski-Nurmo, Jöllöntie 29

Lisätietoja
kirjasto.seinajoki.fi

Lisää ilmiöitä: