TeatteriTeatterissa voi turvallisesti heittäytyä tunteiden pyörteisiin

Teksti Anna Valtari Kuva Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Heidi Ajanto ja Jussi Jätinvuori Seinäjoen kaupunginteatterin Humisevassa harjussa

Tunteiden tuulettamista, jos jotakin, kaipaa moni tässä mullistuneessamaailmassa. Taiteellinen johtaja Pauliina Salonius johdattaakin katsojat riipivän rakkauden tuivertamalle Emily Brontën Humisevalle harjulle.

1700-luvun lopulle sijoittuva tarina on tragedia, murhenäytelmä muukalaisuudesta ja vihan tuhoavasta voimasta.

— Eri yhteiskuntaluokista tulevien Cathyn ja Heathcliffin rakkaus on kaiken alulle paneva ja tuhoava voima. He pettävät toisensa ja samalla itsensä kun valinnoillaan hylkäävät oman luontonsa, ohjaaja Salonius kuvaa.

Mia Vuorela on todennut näyttelijöiden olevan esituntijoita, jotka tuntevat tummat tunteet katsojan puolesta. Murhenäytelmä voi tehdä hyvää, varsinkin tässä ajassa.

— Aristoteles määritteli tragedian tärkeimmäksi tehtäväksi katharsiksen. Se merkitsee taidekokemuksen äärellä puhdistautumista ja jalostumista, vapautumista ahdistuksesta ja jännityksestä, Salonius sanoo.

Humisevan harjun rooleissa nähdään Heidi Ajanto ja Jussi Jätinvuori sekä Esa Ahonen, Jani Johansson, Mia Vuorela, Mari Pöytälaakso, Heikki Vainionpää, Ville Orttenvuori, Henna Sormunen ja Jukka Puronlahti.

Näytelmän lavastuksen suunnittelee Juho Lindström, puvut Riikka Aurasmaa, naamioinnin Johanna Uusitontti, äänet Riku Metsä-Ketelä ja valot Hannu Raja-aho. ⧫

6.2.–15.5.2021

Humiseva Harju

Kaupunginteatteri

Seinäjoen kaupunginteatteri

Teatterikatsomossa voi antautua tarinoiden vietäväksi! Tuntea riemua, liikutusta ja empatiaa. Oppia uutta ja laajentaa sydäntään. Siihen kaikkeen tarjoaa Seinäjoen kaupunginteatteri mahdollisuuden kaupungin ja maakunnan ihmisille. Aina elävänä.

Osoite
Kaupunginteatteri, Alvar Aallon katu 12
Törnävän kesäteatteri, Törnävänsaarentie 1

Lisätietoja
seinajoenkaupunginteatteri.fi

Lisää ilmiöitä: