Pääkirjoitus

Kulttuurilehti Ilmiö on todiste kulttuurialan yhteistyön voimasta

Taide Seinäjoki -verkosto kokoaa yhteisen pöydän ääreen seinäjokisia kulttuuri- ja taidetoimijoita. Verkosto toimittaa Kulttuurilehti Ilmiötä, joka jaetaan kaikkiin eteläpohjalaisiin kotitalouksiin. Lehdessä kerrotaan ohjelmistojen lisäksi yksittäisistä produktioista ja ihmisistä, tekijöistä kulttuuri-ilmiöidemme takana.

Verkoston toiminta on vahvaa, tulevaisuuteen katsovaa ja sitoutunutta. Kaikilla on sama päämäärä: yhteisen tekemisen vahvistaminen. Tämä on mielestäni erinomaista kulttuurielämän kehittämistä. Yhdessä tekeminen antaa lähes poikkeuksetta muhevan lopputuloksen. Tästä hyötyvät kaikki osapuolet, tekijät ja ennen kaikkea kokijat.

Verkoston unelmana on tehdä Seinäjoesta valtakunnallisesti vetovoimainen taide- ja kulttuurikaupunki, jossa on elämyksellistä tapahtumatarjontaa sekä asukkaille että matkailijoille tasaisesti ympäri vuoden. Ihannetilanteessa kaupungin kulttuuritahot ovat aktiivisessa vuorovaikutuksessa keskenään ja tunnistavat yhteisiä kohderyhmiä. Ja vielä enemmän – unelmissa kulttuuri on kynnyksetön, käsin kosketeltava osa kaupunkia. Tämä on mahdollista hyvän yhteistyön kautta.

Tämä Kulttuurilehti Ilmiö on osa tätä isoa tavoitetta.

Seinäjoella 7.11.2019
Heikki Vierula
Seinäjoen kaupungin sivistys- ja hyvinvointijohtaja

Seinäjoen kaupunki toimii Kulttuurilehti Ilmiön julkaisijana.