KirjallisuusLieska-lohikäärme kutsuu lukemaan

Teksti Mervi Heikkilä Kuvitus Salla Mikkola

Lieska-lohikäärme kutsuu lukemaan

Eepos-kirjastojen alueella eskareiden ja peruskoululaisten lukuharrastusta vauhdittaa hauska Lieska-lohikäärmehahmo. Lieska on Eepoksen yhteisen lukudiplomin, Lukuliekin, maskotti. Lukudiplomissa luetaan joka luokka-asteella tietty määrä kirjoja. Suosituslistat auttavat diplomikirjojen valinnassa. Jos lukeminen tai esimerkiksi suomen kieli eivät vielä suju, voi Lukuliekin silti suorittaa.

Tavoitteena on, että jokaiselle lukijalle löytyy diplomin suoritustapa ja mieluista luettavaa. Diplomi löytyy sekä suomen- että ruotsinkielisenä.

Lukuliekki on pyritty suunnittelemaan siten, että se on mahdollisimman helppo ottaa kouluissa käyttöön. Ohjeet opettajille ja koteihin sekä eri luokka-asteiden kirjalistat ja tehtäväehdotuksia sekä muuta materiaalia löytyy Eepoksen verkkokirjastosta, osoitteesta eepos.finna.fi.

Lukuliekkiin liittyy myös hauska samanniminen nettipeli. Sitä pelataan luokittain, joten opettajan täytyy rekisteröidä luokkansa mukaan kisaamaan. Lisätietoja sekä diplomista että nettipelistä saa lähimmästä Eepos-kirjastosta. ⧫

2020

Lukuliekki

Lukudiplomi

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 2.1.2020.

Seinäjoen kaupunginkirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjasto palvelee asiakkaita pääkirjaston, kolmen lähikirjaston, yhden kombikirjaston, laitoskirjaston sekä kahden kirjastoauton voimin. Pääkirjasto Apila ja siihen yhdistetty Aallon kirjastotalo ovat arkkitehtonisesti merkittävä kokonaisuus valtakunnallisestikin.

Pääkirjaston palveluvalikoima ja tapahtumatarjonta ovat monipuolisia bändikämppä Pommarista 3D-tulostusta ja graafisen suunnittelun välineistön tarjoavaan Apila-verstaaseen. Myös kirja-, lehti- ja musiikkikokoelmat ovat mittavat.

Osoite
Pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 14
Aallon kirjasto, Koulukatu 21
Kyrkkäri, Östermyrankatu 9
Nurmo, Nurmontie 20
Peräseinäjoki, Keikulinkuja 2
Ylistaro, Kaukolanraitti 5
Keski-Nurmo, Jöllöntie 29

Lisätietoja
kirjasto.seinajoki.fi

Lisää ilmiöitä: