MusiikkiKalevan Navetasta Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön uusi kotisali

Teksti Piia Kleemola-Välimäki Kuvat Antti Kujanpää, MA Rouf, Tomas Konieczny

Aki Rissanen Trio

Seinäjoen uusi taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta avaa ovensa yleisölle maaliskuussa. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön konserttitoiminta tulee keskittymään jatkossa uuteen kulttuurikeskukseen ja sen konserttisali Hugoon.

– On hienoa päästä tuomaan taidetta ja kulttuuria uusiin Kalevan Navetan inspiroiviin puitteisiin ja aivan kaupungin keskustan kupeeseen. Uskomme, että laadukas ja monipuolinen ohjelmamme tavoittaa jatkossa entistä useamman kulttuurin kuulijan ja kokijan, yksikön päällikkö Mika Virkkala toteaa tyytyväisenä.

Siban Seinäjoen yksikön kevät 2020

Pe 17.1.2020 klo 19
Juha Kujanpää Ensemble
Hotelli-Ravintola Alma

Juha Kujanpää Ensemble on instrumentaaliyhtye, joka yhdistää akustisen pelimannipoljennon sähköiseen jazz-rockiin. Yhtyeen musiikki edustaa nykykansanmusiikin ja suomiprogen fuusiota ja vahvaa suomalaista sävelkieltä.

 

Pe 14.2.2020 klo 19.30
Duo Petri Hakala & Markku Lepistö
Kalevan Navetta

Pitkän linjan kansanmuusikoiden duossa harmonikan, mandoliinin ja kitaran sointi muodostaa modernin ja täyteläisen kokonaisuuden, jossa perinteiset ja uudemmat tyylit sulautuvat hienovireisesti toisiinsa.

 

To 12.3.2020 klo 19
Ma Rouf
Kalevan Navetta

MA Roufin musiikissa kurdilainen sufi-perinne ja Lähi-idän rytmit kohtaavat pohjoismaiset tunnelmat. Musiikin taustalla ovat muutoksen ja tulevaisuuden tunteet, toiveet ja pelot.

 

La 21.3.2020 klo 16
Paula Koivuniemi Roots & Friends
Kalevan Navetta

Suomen iskelmägenren valovoimaisimpiin tähtiin kuuluva Paula Koivuniemi esiintyy folk-yhtyeen säestämänä Kalevan Navetan Hugo-salin avajaiskonsertissa.

 

Aki Rissanen Trio

Pe 3.4.2020 klo 19
Aki Rissanen Trio
Kalevan Navetta

Pianisti Aki Rissanen on noussut nopeasti eurooppalaisen jazzkentän kärkinimiin. Huippumuusikoista koostuva trio saapuu Kalevan Navettaan levynjulkaisukiertueellaan.

 

Pe 17.4.2020 klo 19
LempiLempi
Kalevan Navetta

LempiLempi on ikkuna muinaisuuden ja nykyisyyden välillä. Päivi Hirvosen ja Tero Pajusen duo improvisoi, luo uutta, kokeilee mahdottomia ja kertoo tarinoita.

 

To 7.5.2020 klo 19 – Pe 8.5.2020 klo 19
Kulissit kaatuu
Kalevan Navetta

Seinäjokelaislähtöisen Natalil Lintalan omakohtaiseen toipumistarinaan perustuva esitys Kulissit kaatuu on musiikillinen tragikomedia, joka iskee suoraan, mutta huumorilla kiinni alkoholismiin.

 

Viisi maisemaa

Pe 15.5.2020 klo 19
Viisi maisemaa
Kalevan Navetta

Sopraano Iris Candelaria ja pianisti Niina Ranta esittävät lempiohjelmistoaan Suomesta, Espanjasta, Ranskasta, Saksasta ja Italiasta. Ohjelmassa on sekä värikkäitä liedejä että kauneimpia aarioita.

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 2.1.2020.

Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö

Taideyliopiston toiminta Seinäjoella on konsertteja, klubi-iltoja, näyttelyitä, taideyllätyksiä kaupungilla, aikuiskoulutusta avoimessa yliopistossa, monipuolisia lyhytkursseja, tutkimusta ja kehittämistä.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
uniarts.fi/seinajoki

Lisää ilmiöitä: