KirjallisuusLähde aikamatkalle!

Teksti Hanna Kotila Kuva Graham Holtshausen & Andrew Neel

Lähde aikamatkalle!

Minkälaista oli elää keskiajalla? Miltä tuntui lähteä siirtolaiseksi 1920-luvun Suomesta? Millaista olisi ollut kokea Woodstock tai Suomen itsenäistyminen? Seinäjoen kaupunginkirjaston vuoden 2020 lukuhaasteen mukana pääset matkalle historiaan. Voit kokea sellaisiakin asioita, joista on mukavampi lukea kirjasta, kuin olla itse paikalla.

Lukuhaastevihkossa on 30 eri tavoin aikaan liittyvää kohtaa, joista voit valita 25 itsellesi sopivinta. Yhdellä kirjalla tai äänikirjalla voit kuitata aina yhden kohdan. Lukuaikaa on vuosi 2020. Vinkkejä eri kohtien täyttämiseen saat Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteistä, Eepos-verkkokirjastosta sekä Seinäjoen kaupunginkirjaston lukuhaaste -Facebook-ryhmästä. Haasteeseen voi osallistua, vaikkei Seinäjoella asuisikaan. Osallistujat voivat kertoa somessa urakan edistymisestä ja antaa lukuvinkkejä hashtagilla #lukuhaaste_sjkkirjasto.

Vuoden lopussa vihkon palauttaneiden kesken arvotaan palkinto.

Haastevihkoja saa kaikista kaupunginkirjaston toimipisteistä tai vihkon voi tulostaa itse kirjaston verkkosivulta. Vuoden lopussa vihkon palauttaneiden kesken arvotaan palkinto.

Aikamatkahaaste on neljäs Seinäjoen kaupunginkirjaston aikuisten lukuhaaste. Ensimmäisessä luettiin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi sata kirjaa vuoden aikana. Seuraavan vuoden kirjastohaasteessa tutustuttiin kirjojen lisäksi myös kirjaston tapahtumiin ja palveluihin. Viime vuoden lukuhaasteessa matkailtiin maailmalla ja pyrittiin lukemaan kirja 25 eri maasta. ⧫

1.1.–31.12.2020

Aikamatkahaaste

Seinäjoen kaupunginkirjasto

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 2.1.2020.

Seinäjoen kaupunginkirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjasto palvelee asiakkaita pääkirjaston, kolmen lähikirjaston, yhden kombikirjaston, laitoskirjaston sekä kahden kirjastoauton voimin. Pääkirjasto Apila ja siihen yhdistetty Aallon kirjastotalo ovat arkkitehtonisesti merkittävä kokonaisuus valtakunnallisestikin.

Pääkirjaston palveluvalikoima ja tapahtumatarjonta ovat monipuolisia bändikämppä Pommarista 3D-tulostusta ja graafisen suunnittelun välineistön tarjoavaan Apila-verstaaseen. Myös kirja-, lehti- ja musiikkikokoelmat ovat mittavat.

Osoite
Pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 14
Aallon kirjasto, Koulukatu 21
Kyrkkäri, Östermyrankatu 9
Nurmo, Nurmontie 20
Peräseinäjoki, Keikulinkuja 2
Ylistaro, Kaukolanraitti 5
Keski-Nurmo, Jöllöntie 29

Lisätietoja
kirjasto.seinajoki.fi

Lisää ilmiöitä: