TeatteriTeatteri Hysterian keväässä on draamaa, musiikkiteatteria ja improkursseja

Teksti Juulia Soidinaho Kuva Jasmiina Soidinaho

Vain satasen laina

Kevätkausi Teatteri Hysteriassa alkaa Juulia Soidinahon käsikirjoittamalla ja ohjaamalla näytelmällä Vain satasen laina. Kulttuurikollektiivi Sillan hanke aloitettiin syksyllä 2019 pitämällä työpajoja maksuvaikeuksiin joutuneille henkilöille. Työpajojen kokemuksista rakentuneen näytelmän ensi-iltaa juhlitaan Teatteri Hysteriassa helmikuussa.

Näytelmä kertoo tarinan maksuvaikeuksiin ajautuvasta Mikosta, jota esittää Rami Mäkilaine.

– Jälleen uudet laskut eteisen matolta päätyvät eilisten viereen. Pinoon, joka kasvaa kasvamistaan. Ja taas uusilla lainoilla sinnitellään seuraavaan kuukauteen. Mutta kuinka pitkään laskuja voi lakaista maton alle?

Maaliskuussa Teatteri Hysteriassa vuoronsa saa musiikkinäytelmä Hunningolla. Esitys toteutetaan Improaallon ja Tuulivoima-kuoron yhteistyönä Teatteri Hysterian lavalla. Hunningolla tarkastelee nykynaiseutta huumorin, musiikin ja elämänarvojen kautta. Musiikkinäytelmässä kuullaan vahvojen naisartistien kappaleita, jotka siivittävät neljän ystävättären yhteistä naisteniltaa.

Teatteri Hysteria toimii myös improvisaatioryhmä Improaallon kotipesänä. Tammikuussa alkavat ryhmän improvisaatiokurssit, joissa osallistujat voivat hakea tukea esiintymisjännitykseen tai ilmaisun kehittämiseen.

Hysteriassa on tilaa taiteelle ja tapahtumille

Kodikkaasta ja valoisasta Teatteri Hysteriasta voi myös vuokrata tiloja juhlien, kokousten ja tapahtumien järjestämiseen. Myös vapaan kentän ryhmät käyttävät teatteritilaa vierailuesityksissä. Tunnelmallinen ja raikas tila tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia niin toteuttajille kuin tilaajillekin. ⧫

 

8.1.–8.2.2020
Improkurssit
Teatteri Hysteria

22.2.–4.4.2020
Vain satasen laina
Teatteri Hysteria

20.–28.3.2020
Hunningolla
Teatteri Hysteria

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 2.1.2020.

Teatteri Hysteria

Teatteri Hysteria on teatteri-, taide- ja tapahtumatila, joka tarjoaa Piirin alueella monipuolista kulttuuria koko illan improvisaatioesityksistä erilaisiin ajankohtaisiin näytelmiin. Hysteria tuottaa myös työhyvinvointi- ja koulutuspalveluja.

Osoite
Seuralantie 25

Lisätietoja
hysteria.fi

Lisää ilmiöitä: