TeatteriMuistatko Pepin koko nimen?

Teksti Anna Valtari Kuva Jukka Kontkanen & Emilia Boulevard

Peppi Pitkätossu

Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu!

Huh, siinä on nimellä pituutta kuten kantajallaan hyväsydämisyyttä.

– Jos on oikein vahva, täytyy olla myös oikein kiltti, toteaa maailman tunnetuin oranssilettipäinen lapsonen Astrid Lindgrenin klassikossa Peppi Pitkätossu.

Peppi ystävineen majoittuu keväällä 2020 Seinäjoen kaupunginteatterin suurelle näyttämölle Huvikumpuun, joka on lavastussuunnittelija Juho Lindströmin nerokas rakennelma.

– Lavastuksessa on Peppi-kirjoista tuttua visuaalisuutta leikkisässä muodossa ja väriä, kuten Riikka Aurasmaan suunnittelemissa puvuissakin, kertoo näytelmän ohjaaja Anu Hälvä.

Pepissä yhdistyvät utopistisella tavalla aikuinen ja lapsi, molempien maailmojen hyvät puolet.

Hälvälle Peppi on iätön lapsuuden sankari. Maailman vahvimman tytön tarina täyttää ensi vuonna 75 vuotta.

– Sanoma ei vanhene, vaikka vuodet vierivät. Pepissä yhdistyvät utopistisella tavalla aikuinen ja lapsi, molempien maailmojen hyvät puolet.

Vahva oikeudentaju ja nokkelan luonnonlapsen villi luonne saattavat näyttää kurittomuudelta. Peppi pyörittää mielensä mukaan mm. sirkuksen voimamiestä ja viranomaisiakin.

– Lasten mielestä Peppi on jännittävä ja anarkistinen hahmo. Hän on ilkikurinen, mutta ei koskaan paha tai ilkeä.

Musiikintäyteinen ja tanssillinen näytelmä on tarkoitettu koko perheelle.

Peppi-elokuvista tutut, Georg Riedelin säveltämät laulut soivat Timo Ristilän kipparoiman livebändin säestämänä. Koreografian suunnittelee Jyri Numminen, valot Timo Alhanen ja äänet Riku Metsä-Ketelä.

– Vauhdin ja värin ohella vau-efektiä luovat tunne-elämykset. Silmät kostuvat, kun Peppi laulaa jäähyväislaulun, uskoo Hälvä.

Peppi Pitkätossun roolissa nähdään Henna Sormunen. Tommia näyttelee Joonas Snellman ja Annikkaa Eeva Markkinen. Muita värikkäitä hahmoja näyttelevät Jani Johansson, Mia Vuorela, Heikki Vainionpää, Pekka Hänninen, Esa Ahonen ja Mari Pöytälaakso. ⧫

14.3.–27.5.2020

Peppi Pitkätossu

Kaupunginteatteri

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 2.1.2020.

Seinäjoen kaupunginteatteri

Teatterikatsomossa voi antautua tarinoiden vietäväksi! Tuntea riemua, liikutusta ja empatiaa. Oppia uutta ja laajentaa sydäntään. Siihen kaikkeen tarjoaa Seinäjoen kaupunginteatteri mahdollisuuden kaupungin ja maakunnan ihmisille. Aina elävänä.

Osoite
Kaupunginteatteri, Alvar Aallon katu 12
Törnävän kesäteatteri, Törnävänsaarentie 1

Lisätietoja
seinajoenkaupunginteatteri.fi

Lisää ilmiöitä: