FestaritPikkuprovinssi avaa Törnävänsaaren festarikesän

Teksti ja kuva Katariina Vestergård

Pikkuprovinssi

Alakoulujen bändit esittäytyvät

Pikkuprovinssi alkaa perinteiseen tapaan bändikatselmuksella torstaina 14. toukokuuta kello 17. Illassa esiintyy Seinäjoen, Ilmajoen ja Kurikan alakoulujen oppilaita yhtyeineen. Katselmuksessa kuullaan monipuolinen kokonaisuus suomen- ja englanninkielistä pop- ja rock-musiikkia, kansanmusiikkia sekä lasten itse säveltämiä teoksia. Vuodesta 1995 järjestetty perinteikäs katselmus on kerännyt historiansa aikana lavalle yli 170 alakouluikäisten bändiä ja tuonut nuoria musiikkiharrastajia yhteen yli koulurajojen.

Koko perhe festaritunnelmissa

Mukaansatempaava festaripäivä järjestetään Törnävänsaaressa lauantaina 16. toukokuuta kello 12–16. Tapahtuma tarjoaa lapsille ja aikuisille yhteistä tekemistä monipuolisen taide- ja kulttuuritoiminnan ja innostavan ympäristön parissa.

Alueella nähdään päivän aikana useita musiikki-, teatteri- ja tanssiesityksiä, niin lasten kuin aikuisten esittämänä. Luovissa työpajoissa tutustutaan mm. musiikin tekemiseen, sirkustoimintaan sekä kädentaitoihin. Luonnonkaunista tapahtumapaikkaa koristavat yhdessä alueen lasten ja nuorten kanssa valmistettavat somisteet ja ohjelmaa täydentävät maittavat kahvila- ja ravintolapalvelut.

Alue-esiintyjäksi Pikkuprovinssiin?

Pikkuprovinssiin etsitään innokkaita lapsia ja nuoria alue-esiintyjiksi. Esitykset voivat olla vaikkapa tanssia, soittoa, runonlausuntaa tai akrobatiaa. Esitys voi olla kestoltaan 5–10 minuuttia ja sen tulee olla kevyesti toteutettavissa.

Hakemuksen voi lähettää 29. maaliskuuta 2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen info@pikkuprovinssi.fi. ⧫

14. + 16.5.2020

Pikkuprovinssi

Törnävänsaari

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 2.1.2020.

Pikkuprovinssi

Pikkuprovinssi on lasten oma festivaali, joka järjestetään Törnävänsaaressa. Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmassa on mm. musiikkia, tanssia, teatteria ja työpajoja. Kaikille avoimen ja maksuttoman festivaalin järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut.

Osoite
Törnäväntie 20

Lisätietoja
pikkuprovinssi.fi

Lisää ilmiöitä:

Syysilmiö-kulttuuripäivä 6.10.2023

Syysilmiö-kulttuuripäivä järjestetään ensi kertaa Seinäjoella 6. lokakuuta 2023. Katso koko ohjelma täältä!