MuseoÖstermyran kartanon ovet avataan museodraamakierroksilla

Teksti Juulia Soidinaho Kuva Jasmiina Soidinaho

Suljetut ovet

Suljetut ovet -museodraamakierroksen Gustaf Adolf Wasatjernana näyttelijä Rami Mäkilaine ja taloudenhoitaja Catharina Jernberginä näyttelijä Juulia Soidinaho.

Kulttuurikollektiivi Sillan Suljetut ovet -museodraamakierrokset valtaavat kesällä Östermyran kartanon. Kierrokset kuljettavat katsojat 1840-luvulle kartanon kulta-aikaan draaman keinoin.

Kartanoon saapuu uusi taloudenhoitaja, joka tuo valoa ja iloa sen hiljaisiin huoneisiin. Kartanon hymytön isäntäkin huomaa pian talouden kukoistavan tämän nuoren naisen huomassa. Ei mene kauaakaan, kun kylällä kuhistaan, mitä kartanon suljettujen ovien takana tapahtuu.

Suljetut ovet -kierrokset toivottavat katsojat tervetulleeksi tutustumaan kartanon historiaan ja vuosisadan rakkaustarinaan. Eri huoneissa kulkeva esitys johdattelee herrasväen elämäntapaan ja kurkistamaan suljettujen ovien taakse. ⧫

5.6.–16.8.2020

Suljetut ovet

Östermyran kartano

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 2.1.2020.

Seinäjoen museot

Seinäjoen museoiden tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa yksilöiden ja yhteisöjen ymmärrystä kulttuuristaan, historiastaan ja ympäristöstään. Museon kokoelmiin tallennetaan Etelä-Pohjanmaan alueen kulttuuriperintöä, jota esitellään yleisölle muun muassa näyttelyiden, tapahtumien ja julkaisujen kautta. Seinäjoen museot edistää myös rakennetun kulttuuriympäristön säilymistä sekä alueen paikallismuseotoimintaa.

Osoite
Etelä-Pohjanmaan museo, Törnäväntie 23
Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo, Kauppakatu 17
Sairaalamuseo, Björkenheimin puistotie 2

Lisätietoja
seinajoki.fi/museo

Lisää ilmiöitä: