KulttuurikeskusKalevan Navetta yhdistää tekijöitä ja kävijöitä

Teksti Päivi Alaniska

Kannessa Kalevan Navetan omaleimainen pyöreä ikku

Kuva ISLE Art Industries, Visio Creative, Miika Vainionkulma

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta avaa ovensa yleisölle maaliskuussa 2020 Seinäjoen ydinkeskustan kupeessa historiallisella Itikanmäen alueella. Talo suunniteltiin alun perin navetaksi, mutta siellä ei koskaan ollut karjaa. Sen sijaan vanha talo on aikanaan toiminut verkatehtaana ja puolustusvoimien varastona.

Tänä keväänä 120-vuotias talo syntyy uudelleen taide- ja kulttuurikeskuksena. Uuden Kalevan Navetan katon alta löytyy taidehalli, taitokeskus, taidelainaamo, käsityömyymälä, työpajatiloja, ravintola sekä säväyttävä tapahtumamiljöö. Kalevan Navetan missiona on yhdistää ihmisiä ja mahdollistaa monimuotoinen taiteen ja kulttuurin kokeminen. Toimintaa ohjaa ajankohtaisuus, juurevuus, avara ajattelu ja yhdessä tekeminen.

Kalevan Navetan toimijat

Tulevaa sisältöä on luotu yhteisesti sinne tulevien toimijoiden kesken. Taloon muuttaa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut eli kulttuuritoimisto, Seinäjoen taidehalli ja lastenkulttuurikeskus Louhimo, Taito Etelä-Pohjanmaan Taito Shop Seinäjoki (nyk. Rustoopuori), taitokeskuksen kurssit ja palvelut sekä käsityö- ja muotoilukoulu Näppi, ravintola Äärellä kuppi+kattila, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö, Seinäjoen taiteilijaseuran taidelainaamo ja Seinäjoen kansalaisopiston metalli- ja puutyöt.

Keskikerroksen Hugo-sali mahdollistaa myös erilaisten kulttuuriyhdistysten ohjelmasisällöt, yritysten seminaarit ja perhejuhlat. Parisataapaikkaista Hugoa voi varata Äärellä-ravintolan kautta.

 

Kuva Tuukka Kiviranta

Vinkit Kalevan Navetan kokemiseen:

1. Taito Shop Seinäjoki

Kysy apua talon tapahtumista tai käsitöistä, osta taidehallin liput ja bongaa Kalevan Navetan tuotteet. Taito Shopin henkilökunta on sinua varten. Löydät myymälän talon aulasta pääsisäänkäyntien luota.

2. Talon tarina

Talon historia on mielenkiintoinen. Mikäli et pääse mukaan talokierrokselle, talon vaiheisiin voi tutustua aulasta löytyvän historiaseinän avulla tai lukemalla talon tarinan Kalevan Navetan verkkosivuilta.

3. Lauantai

Erinomainen päivä vierailla talon myymälässä ja näyttelyissä. Vierailu kannattaa aloittaa Äärellä-ravintolasta, joka tarjoilee brunssia joka lauantai.

4. Vintti

Kolmoskerroksen Vintti on taideteos itsessään. Vintillä pääsee nauttimaan vaihtuvista taidenäyttelyistä, -tapahtumista sekä toisinaan myös musiikkiesityksistä. Tilan voi varata aamukokouksille Äärellä-ravintolasta. ⧫

Kuva Katariina Vestergård

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 2.1.2020.

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta

Kalevan Navetta on kulttuurikeskus historiallisella Seinäjoen Itikanmäellä. Talo kokoaa kattonsa alle joukon taiteen ja kulttuurin toimijoita, jotka tarjoavat mm. näyttelyitä, konsertteja, myyntitapahtumia, ruokaelämyksiä, kerhoja ja kursseja.

Osoite
Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
kalevannavetta.fi

Lisää ilmiöitä: