KulttuurikeskusKalevan Navetassa juhlitaan kaksiviikkoisia avajaisia

Teksti Päivi Alaniska Kuva Katariina Vestergård

Talokierros on paras tapa ottaa ensikosketus historialliseen rakennukseen.

Kulttuurikeskus Kalevan Navetta avaa vihdoin ovensa 11. maaliskuuta Seinäjoen taidehallin avajaisten merkeissä. Taidehallin Vintti-näyttelytilan ensimmäinen näyttely on taidegraafikko Petra Koiviston Notes. Hallissa paljastetaan kolmen pohjoismaisen taiteilijan Nice to (finally) meet you! -näyttely.

Talokierros on paras tapa ottaa ensikosketus historialliseen rakennukseen. Kierroksia ja näyttelyopastuksia järjestetään torstaisin ja perjantaisin kello 11, 14 ja 17 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 14.

Taito Etelä-Pohjanmaan ja Kansalaisopiston tiloissa on avoimet ovet ja työnäytöksiä avajaisviikon aikana.

Seinäjoen keskustasta Kalevan Navettaan muuttaneen Äärellä-ravintolan uudella listalla on myös musiikkia. Ravintolan ensimmäiseksi lounas-DJ:ksi saapuu Antti-Ville Kärjä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Seinäjoen taiteilijaseuran Taidelainaamo tarjoaa Äärellä-lounaan perjantaitunnelman, kun levyjä soittamaan saapuu seinäjoella asuva kuvataiteilija Hilla Hautanen. Lauantaina rytmeistä vastaa lastenkulttuurikeskus Louhimon taidekasvattaja Jarkko Salo.

MA Rouf

MA Rouf on esiintyy Kalevan Navetassa torstaina. Kuva MA Rouf

Torstai-iltana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian konsertissa soi mielenkiintoinen kombo jazz- ja world-musiikkia: kvartetti MA Roufin keikalla kurdilainen sufi-perinne ja Lähi-idän rytmit kohtaavat pohjoismaiset tunnelmat.

Ensimmäinen avajaisviikko päättyy Kalevan Navetan perhepäivään. Äärellä-ravintolassa tarjoillaan tuolloin herkullinen sunnuntaibrunssi.

Avajaiset jatkuvat seuraavalla viikolla Taidehallin K65-kulttuurikeskiviikolla, jossa tarjolla on Piia Kleemola-Välimäen soiva luento.

Viikonloppuna Taito Etelä-Pohjanmaa järjestää Lykky-neuletapahtuman, joka kerää yhteen niin neuleiden harrastajia, suunnittelijoita, lankojen myyjiä kuin alan tubettajiakin. Perjantai-illan ohjelmassa on Äärellä-ravintolassa järjestettävä käsityöyökerho, jossa levyjä soittaa neulesuunnittelija Niina Laitinen. Lauantaina vuorossa on erilaisia kursseja, neuletubettajien tapaamisia, lankojen ja tarvikkeiden myyntiä sekä yhdessä neulomista.

Paula Koivuniemi Roots & Friends esiintyy uuden Hugo-konserttisalin avajaisissa. Kuva PKK Viihde Ky

Kaksiviikkoiset avajaiset huipentuvat Paula Koivuniemen ja seitsenhenkisen kansamusiikki- ja folk-yhtyeen keikkaan lauantaina. Konsertissa kuullaan Koivuniemen rakastetuimpia kappaleita sekä vanhoja kansanlauluja kansanmusiikin soittimille sovitettuna. ⧫

 

Ke 11.3.2020
Kalevan Navetan avajaiset
Kalevan Navetta

Ke 11.3.2020
Taidehallin avajaiset
Taidehalli

To–su 12.–15.3.2020
Päivittäisiä talokierroksia
Kalevan Navetta

To 12.3.2020
Äärellä Lounas DJ: Antti-Ville Kärjä
Äärellä

To 12.3.2020
MA Rouf
Siba

Pe 13.3.2020
Äärellä Lounas DJ: Hilla Hautanen
Äärellä

La 14.3.2020
Äärellä Lounas DJ: Jarkko Salo
Äärellä

Su 15.3.2020
Kalevan Navetan perhepäivä
Kalevan Navetta

Ke 18.3.2020
K65-kulttuurikeskiviikko
Taidehalli

Pe–la 20.–21.3.2020
Lykky-neuletapahtuma
Taito Etelä-Pohjanmaa

La 21.3.2020
Paula Koivuniemi Roots & Friends
Siba

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 2.1.2020.

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta

Kalevan Navetta on kulttuurikeskus historiallisella Seinäjoen Itikanmäellä. Talo kokoaa kattonsa alle joukon taiteen ja kulttuurin toimijoita, jotka tarjoavat mm. näyttelyitä, konsertteja, myyntitapahtumia, ruokaelämyksiä, kerhoja ja kursseja.

Osoite
Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
kalevannavetta.fi

Lisää ilmiöitä: