KulttuurikeskusPiirin portit ovat avoinna

Teksti Juulia Soidinaho

Piiri

Törnävän sairaala-alueen historiaa huokuvaan ympäristöön rakentuu Seinäjoen uusin kaupunginosa: Piiri.

Piirillä on tilaa ajatuksille, innovaatioille, inspiraatiolle, ihmisille ja elämyksille. Piirin alueelle rakennetaan tiloja keholle ja mielelle. Tiloja, joissa kiire kaikkoaa, arki soljuu, vapaa-aika virkistää, aistit lepäävät ja työ inspiroi. Piiri tarjoaa nykyaikaistettuja tiloja ainutlaatuisessa historiallisessa ympäristössä yrittämiseen, inspiroitumiseen, harrastamiseen, asumiseen ja itsensä ylittämiseen. Tulevaisuudessa Piirillä voi asua ja harrastaa yhteisöllisessä kaupunginosassa, jossa luonto on lähellä.

Rauhallista ja yhteisöllistä tunnelmaa huokuva Piiri on avoin niin pistäytyjille, viihtyjille, asukkaille, yrittäjille kuin harrastajillekin. Yhtenäinen Piiri puistoineen lähellä kaupungin palveluja tarjoaa uniikkeja mahdollisuuksia, joissa alueen tulevaisuutta rakennetaan uutta luoden, historiaa kunnioittaen.

Taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin keskus Verstas kokoaa saman katon alle elämyksiä arkeen ja inspiraatiota harrastamiseen.

Verstas. Kuva Samuli Pöntinen

Piirille perustettu taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin keskus Verstas kokoaa saman katon alle elämyksiä arkeen ja inspiraatiota harrastamiseen. Verstaalla voi käydä teatteriesityksissä, herätellä luovuutta erilaisilla kursseilla sekä liikuttaa kehoa ja mieltä hyvinvointipalveluissa.

Tällä hetkellä Verstasta asuttavat Teatteri Hysteria, soveltavan taiteen kentällä liikkuva Luovuuden lakeus, säveltaiteen koulu ja artistihautomo Timanttihiomo sekä monipuolisia hyvinvointipalveluja tarjoava Tähtituuli. ⧫

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 2.1.2020.

Piiri

Piiri on Törnävän vanhalle sairaala-alueelle parhaillaan rakentuva Seinäjoen uusi kaupunginosa. Alueen kulttuurikeskuksena toimivan Verstaan tiloista löytyy useita toimijoita taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin piiristä.

Osoite
Seuralantie 25

Lisätietoja
piirille.fi

Lisää ilmiöitä:

Syysilmiö-kulttuuripäivä 6.10.2023

Syysilmiö-kulttuuripäivä järjestetään ensi kertaa Seinäjoella 6. lokakuuta 2023. Katso koko ohjelma täältä!