MusiikkiMusiikki

Chansonin mestarin Jacques Brelin musiikkia vavahduttavina, ajankohtaisina tulkintoina

Teksti Piia Kleemola-Välimäki Kuva Tomi Palsa

Timo Tuominen. Kuva: Tomi Palsa

Ilmajoella koulunsa käynyt näyttelijä Timo Tuominen palaa entisille kotiseuduilleen komeasti. Maaliskuussa hotelli-ravintola Alman lavalla kuullaan Tuomisen kokoama konsertti, jossa keskiössä on chansonin mestari Jacques Brel.

Tuominen löysi Brelin laulut jo kolmekymmentä vuotta sitten työskennellessään Varkauden teatterissa. Seinäjoella kuultavan konsertin hän on koostanut kahdesta Kansallisteatteriin tekemästään kokonaisuudesta: Timo Tuominen avec Jacques Brel sekä Timo Tuominen encore Brel. Tuominen on suomentanut yli 60 Brelin laulua, joten valikoitavaa konsertin ohjelmistoksi löytyy.

Suomen Kansallisteatterissa työskentelevä Timo Tuominen on karismaattinen näyttelijä, joka on tuttu monista kotimaisista elokuvista, televisiosta ja etenkin teatterista, jossa hän on näytellyt useita suuria päärooleja.

Konsertissa Tuomista säestää yhtye, jonka virtuoosimainen yhteissoitto tuo ranskalaisen chansonin taianomaisella tavalla suomalaiseen maisemaan: Tomi Rikkola, kitara ja alttoviulu; Marko Roininen, piano ja haitari sekä Tuomo Kuure, kontrabasso. ⧫

pe 22.3.2019

Timo Tuominen Encore Brel

Hotelli-ravintola Alma

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 10.1.2019.

Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö

Taideyliopiston toiminta Seinäjoella on konsertteja, klubi-iltoja, näyttelyitä, taideyllätyksiä kaupungilla, aikuiskoulutusta avoimessa yliopistossa, monipuolisia lyhytkursseja, tutkimusta ja kehittämistä.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
uniarts.fi/seinajoki

Lisää ilmiöitä: