TeatteriTeatteri

Illallinen Taunon ja Ansan kanssa

Teksti Juulia Soidinaho Kuva Tomi Lähdesmäki

Tauno ja Ansa, kamera käy

Hotelli-Ravintola Alman illallispöydän makuretkeltä on ollut jatkoyhteys aikamatkalle 1940-luvun valkokankaalle marraskuusta lähtien. Vuosikymmenten takaisen tähtiparin Tauno Palon ja Ansa Ikosen suhteesta kerrotaan kepeästi KultSin nostalgisessa esityksessä Tauno ja Ansa, kamera käy.

Naistensankarin mainetta niittävä Tauno suhtautuu elämään rennosti, kun taas Ansa tahtoo pitää kaiken kurissa ja nuhteessa. Parin napakka sanailu lennättää kipinöitä elokuvien kuvauksissa, mutta kun kamera sammuu, sammuuko parin vetovoimakin?

Esityksessä on mukana parin hittikappaleita sekä legendaarisia kohtauksia eri elokuvista. Taunon roolissa esiintyy näyttelijä Ville Orttenvuori ja Ansan osassa taiteilija Juulia Soidinaho.

Taunon, Ansan ja kolmihenkisen orkesterin hurmaava seurue täydentävät Alman tunnelmallisia illallisia tammikuulle, jonka jälkeen kolmevarttista esitystä voi tilata erilaisiin tilaisuuksiin. ⧫

8.11.2018–12.1.2019

Tauno ja ansa, kamera käy

Hotelli-ravintola Alma

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 10.1.2019.

Kulttuurikollektiivi Silta

Kulttuurikollektiivi Silta on Seinäjoella toimiva monimuotoinen taiteenalojen yhdistys, joka tuottaa kulttuurihyvinvointia teatterin, taiteen ja työpajojen muodossa. KultSi toimii pääasiassa Etelä-Pohjanmaan alueella, yhteistyössä eri tahojen toimijoiden kanssa. Kollektiivin toimintaa tällä hetkellä kantavat yhteisölliset, soveltavat ja toiminnalliset menetelmät, joilla se pyrkii lisäämään alueensa hyvinvointia. Historiallisilla draamaesityksillä, uuden asuinalueen kulttuuritoiminnan luomisella ja ajankohtaisilla työpajoilla kohotetaan myös alueen kulttuurista kantavuutta.

Lisätietoja
kulttuurikollektiivisilta.fi

Lisää ilmiöitä: