KirjallisuusEeposta ja elektroniikkaa

Teksti Mervi Heikkilä Kuva Jukka Kontkanen

Eeposta ja elektroniikkaa

Etelä-Pohjanmaan yleisten kirjastojen asiakkaat ovat jo muutaman vuoden ajan saaneet nauttia Eepos-kirjastoyhteistyöstä. Yhteinen kirjastokortti, aineiston kuljetusjärjestelmä ja yhtenäiset käyttösäännöt parantavat ja tasa-arvoistavat palvelua eri puolilla aluetta. Pienellä kuljetusmaksulla kirjoja saa myös varattua omaan lähikirjastoon vaikka maakunnan toiselta laidalta.

– Eepos on laajentanut teuvalaisten käytössä olevaa kokoelmaa merkittävästi ja yhteinen verkkokirjasto tuo sen konkreettisesti esille. Kirjastotyön kannalta Eepos-yhteistyö on tuonut helpotusta arkeen, kun kaikkea ei tarvitse tehdä itse, iloitsee Teuvan kirjastonjohtaja Aki Rossi.

– Eepoksesta on tullut hyvää palautetta helppoudesta, kun sama kortti käy kaikissa kirjastoissa ja erityisesti siitä, että aineistoa voi palauttaa mihin tahansa kirjastoon, kirjastonjohtaja Suvi Hokkanen Soinin kirjastosta kertoo.

Eepos-kirjastoilla on myös yhteinen e-aineistokokoelma, eli verkkokirjastosta pääsee käsiksi elektronisiin kirjoihin, äänikirjoihin, musiikkiin ja vaikkapa ladattaviin soitonoppaisiin. Viime vuonna erityisesti Ellibs-palvelusta ladattavien äänikirjojen suosio kasvoi lainaajien keskuudessa huimasti. Verkkokirjastosta ja e-kirjastosta löytyy myös hankintaehdotuslomake jonkin itselle mielenkiintoisen teoksen lisäämiseksi kokoelmiin. ⧫

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2019.

Seinäjoen kaupunginkirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjasto palvelee asiakkaita pääkirjaston, kolmen lähikirjaston, yhden kombikirjaston, laitoskirjaston sekä kahden kirjastoauton voimin. Pääkirjasto Apila ja siihen yhdistetty Aallon kirjastotalo ovat arkkitehtonisesti merkittävä kokonaisuus valtakunnallisestikin.

Pääkirjaston palveluvalikoima ja tapahtumatarjonta ovat monipuolisia bändikämppä Pommarista 3D-tulostusta ja graafisen suunnittelun välineistön tarjoavaan Apila-verstaaseen. Myös kirja-, lehti- ja musiikkikokoelmat ovat mittavat.

Osoite
Pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 14
Aallon kirjasto, Koulukatu 21
Kyrkkäri, Östermyrankatu 9
Nurmo, Nurmontie 20
Peräseinäjoki, Keikulinkuja 2
Ylistaro, Kaukolanraitti 5
Keski-Nurmo, Jöllöntie 29

Lisätietoja
kirjasto.seinajoki.fi

Lisää ilmiöitä: