TeatteriImprovisaatiosta rakentuu aina uunituore teatteriesitys

Teksti Juulia Soidinaho Kuva Sami Salmela

Improaalto

Improvisaatioteatterissa yleisö pääsee osallistumaan antaen aiheita, paikkoja sekä tyylilajeja kohtauksille. Esitykset luodaan siis yhdessä katsojien kanssa paikan päällä – näin rakentuu vuorovaikutteinen ja tuore esitys, jota on hauska katsoa.

Kulttuurikollektiivi Sillan Improaalto on vuonna 2016 perustettu ammattilaisten improvisaatioryhmä, joka aloitti toimintansa intohimosta pitää hauskaa lavalla yhdessä katsojien kanssa.

Ryhmään kuuluu myös kaksi kosketinsoittajaa, joten Improaallon esityksissä on aina tarjolla musiikkia.

Improaaltolaiset ovat viimeisen neljän vuoden aikana kiertäneet maakunnassa esiintyen erilaisissa juhlissa omien showkokonaisuuksiensa lisäksi. Ryhmän mukaan he ovat keikkailleet varsinkin nelikymmentävuotisjuhlissa, jonne on kaivattu humoristisia esityksiä.

Viime kesänä improaaltolaiset hauskuuttivat katsojia Mallaskosken teatteriterassilla. Syksyllä improaaltolaiset keikkailevat juhlissa ja yksityistilaisuuksissa. ⧫

Syksyllä 2019

Improaalto keikkailee

Etelä-Pohjanmaa

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2019.

Kulttuurikollektiivi Silta

Eli KultSi kiertää Etelä-Pohjanmaan alueella esittämässä soveltavan taiteen produktioitaan ja tuottaa yhteisöllistä toimintaa ja hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin. KultSi on Improaallon ohella tuttu koulukiusaamista ehkäisevistä ja tyhypajoista sekä kehitysvammaisten teatteriharrastajien Kuningasryhmästä. Tilattavissa on impron lisäksi tyhy-, teatteri- ja sirkustyöpajoja sekä esittäviä, osallistavia ja draamallisia sisältöjä.

Lisätietoja
kulttuurikollektiivisilta.fi

Lisää ilmiöitä: