KuvataideTaide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta on jotain ihan muuuuta!

Teksti Päivi Alaniska Kuva ISLE Art Industries

Kalevan Navetta

Itikanmäellä sijaitseva Kalevan Navetta on rakennettu 1890-luvulla navetaksi, mutta lehmiä siellä ei ole koskaan asunut. Sen sijaan se on toiminut mm. verkatehtaana ja puolustusvoimien varastona, ja maaliskuu tuo taas uudet asukkaat.

Ensimmäiseen kerrokseen muuttaa Ravintola Äärellä, joka jakaa kaunista aulatilaa yhdessä Taito Etelä-Pohjanmaan myymälä Rustoopuorin kanssa. Myymälän kainalosta löytyy myös Seinäjoen taiteilijaseuran taidelainaamo. Samasta kerroksesta löytyvät myös Käsityö- ja Muotoilukoulu Näpin ja Taito Etelä-Pohjanmaan työpajatilat sekä Seinäjoen kansalaisopiston puu- ja metallityön verstaat. Talon vanhaan lämpökeskukseen rakentuu soittotila ja tarkkaamo, jota isännöi lastenkulttuurikeskus Louhimo sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö. Ylemmissä kerroksissa ovat Seinäjoen taidehallin näyttelytilat Halli ja Vintti, talonväen toimistotiloja sekä talon sydämenä toimiva 350-neliöinen venue.

Seuraa yli 100-vuotiaan talon vaiheita Instagramissa: @kalevannavetta. ⧫

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2019.

Seinäjoen taidehalli

Taidehalli on ajassa elävä nykytaidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
seinajoentaidehalli.fi

Lisää ilmiöitä: