MusiikkiViulisti Rebecca Roozeman on Seinäjoen kaupunginorkesterin syksyn nuorin vieras

Teksti Teemu Tuuttila Kuva Emma Ward

Rebecca Roozeman

Marraskuussa Seinäjoen kaupunginteatterin vieraaksi saapuu 17-vuotias viulisti Rebecca Roozeman. Nuori espoolainen on ehtinyt jo saavuttaa useita kilpailuvoittoja. Hän on myös esiintynyt monien kokoonpanojen kanssa jo kymmenvuotiaasta alkaen.

Alkuvuodesta Roozeman sai käyttöönsä Stradivarius-viulun. Sen siivittämänä hän voitti Juhani Heinonen -viulukilpailun keväällä 2019.

– Viulun saaminen oli iloinen yllätys. Uskon, että se on vienyt minua jo nyt paljon eteenpäin ja opin siltä joka päivä jotakin uutta.

Innoituksensa musiikkiin Roozeman on saanut perheen kautta. Hänen äitinsä soittaa Tapiola Sinfonietassa ja opettaa viulunsoittoa. Lisäksi hänen sisaruksensa ja isänsä ovat muusikoita. Koko perhe esiintyykin usein yhdessä.

Klassinen musiikki on Roozemanille vapauttava genre, joka hänen sanojensa mukaan tuo iloa ja rauhaa monien elämään. Erityisesti sen ajattomuus ja monipuolisuus kiehtoo. Sibeliuksen musiikkia on kotona kuunneltu niin radiosta kuin äidin soittamanakin. Varsinkin Sibeliuksen viulukonserttoon nuoren viulistin perheessä on muodostunut erityinen suhde. Roosemanin varhaisimmat muistot musiikkiin liittyvät äidin oppilaskonsertteihin kotona ja Tapiola Sinfonietan konsertteihin Espoossa.

Lavalla opin omista vahvuuksistani ja heikkouksistani kaikista eniten.

Soittajapersoonaltaan avoin Roozeman on aina valmis kokeilemaan uusia mahdollisuuksia. Siitä hyvänä esimerkkinä on hänen ystäviensä kanssa muodostama Seele-kvartetti. Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoista koostuva kokoonpano sai alkunsa vuonna 2015 nuorten muusikoiden omasta aloitteesta. Myös Seele-kvartetti on niittänyt mainetta useissa kilpailuissa.

Lähitulevaisuudessa Roozeman aikoo suorittaa Sibelius-lukion nopeasti ja valmistua keväällä 2020. Sen jälkeen hän pyrkii opiskelemaan ulkomaille, jossa erityisesti Saksan tarjoamat mahdollisuudet kiinnostavat.

– Kilpailuista ja konserteista saan tärkeää kokemusta. Lavalla opin omista vahvuuksistani ja heikkouksistani kaikista eniten. Kamarimusisoinnista olen oppinut myös muusikolle hyödyllisiä taitoja, kuten kuuntelemista ja kompromissien tekemistä.

Kulttuurilehti Ilmiö 2/2019

Kuva Maarit Kyllönen

Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterien yhteiskonserteilla on pitkät perinteet

Perinteiset yhteiskonsertit ovat mitä mainiointa kulttuuriyhteistyötä alueella. Yhteiskonserteissa on esiintynyt monia ajankohtaisia ja mielenkiintoisia solisteja ja kapellimestareita vuosien varrella. Marraskuun 22. päivän yhteiskonsertti Rebecca Roozemanin kanssa on nuorelle viulistille debyytti kummankin orkesterin kanssa.

Yhteiskonsertin johtaa virolainen kapellimestari Mihhail Gerts. ⧫

Pe 22.11.2019 / To 21.11.2019

Roozeman & Stradivarius

Seinäjoki-sali / Vaasa

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2019.

Seinäjoen kaupunginorkesteri

Eli SKOR on klassisen musiikin orkesteri, joka taipuu monipuolisesti eri musiikkityyleihin sinfonioista lastenkonsertteihin ja viihteestä nykymusiikkiin. SKOR konsertoi akustisesti loistavassa, nimenomaan musiikkisaliksi suunnitellussa Seinäjoki-salissa. Runkosoittajiston jousikvintetti ja puhallinkvintetti esittävät säännöllisesti niin keskeistä klassista, kuin uudempaakin kamarimusiikkituotantoa. Soittajistoa täydennetään sinfoniakonserteissa ammattimuusikoilla.

Osoite
Seinäjoki-sali, Kampustalo, Kalevankatu 35
SKORin toimisto, Keskuskatu 32 A

Lisätietoja
skor.fi

Lisää ilmiöitä: