MusiikkiTaidetelakka tuo Seinäjoen kaupunkikuvaan yllätyksellisiä taide-elämyksiä

Teksti Piia Kleemola-Välimäki Kuva Lari Järnefelt

Soila Sariola Rajaton-yhtyeestä vierailee Laitakaupungin Orkesterin solistina syyskuussa.

Soila Sariola Rajaton-yhtyeestä vierailee Laitakaupungin orkesterin solistina syyskuussa.

Miltä kuulostaisi soiva ääni-installaatio tyhjässä liikehuoneistossa tai visuaalisen taiteen ja livemusiikin kohtaaminen?

Näitä taide-elämyksiä pääsee kokemaan Seinäjoen alueella syksyn 2019 aikana, kun Taidetelakka-hankkeen projektit tuodaan yleisön nähtäville. Projektissa Taideyliopiston eri akatemioiden tohtoriopiskelijat vierailevat Seinäjoella toimivan rytmimusiikin ammattiorkesterin Laitakaupungin orkesterin vieraana.

Laitakaupungin orkesteri saa 17. syyskuuta vieraakseen laulaja Soila Sariolan, joka on suurelle yleisölle tuttu Rajaton-lauluyhtyeestä. Sariola viimeistelee Sibelius-Akatemiaan tohtorintutkintoaan, jossa yhdistyvät äänitaide, improvisaatio ja visuaalisuus. Yhdessä Laitakaupungin orkesterin kanssa Sariola toteuttaa Seinäjoen keskusta-alueen tyhjässä liikekiinteistössä yhden illan pitkäkestoisen improvisoidun ääni-installaation, jota yleisö on tervetullut seuraamaan vapaasti omalla aikataulullaan. Myös visuaalisuus on mukana osana esitystä.

Marraskuussa LKO:n vieraaksi saapuu Kuvataideakatemian tohtoriopiskelija, uusiseelantilainen Matthew Cowan, joka luo taidettaan muun muassa kansanperinteen ja uskomusten inspiroimana. Myöhemmin vahvistettavana ajankohtana yleisölle esitetään Cowanin ja LKO:n yhteistyön tuloksena syntyvää videotaidetta. ⧫

Ti 17.9.2019

Soila Sariola ja Laitakaupungin orkesteri

Seinäjoen keskusta-alue

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2019.

Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö

Taideyliopiston toiminta Seinäjoella on konsertteja, klubi-iltoja, näyttelyitä, taideyllätyksiä kaupungilla, aikuiskoulutusta avoimessa yliopistossa, monipuolisia lyhytkursseja, tutkimusta ja kehittämistä.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
uniarts.fi/seinajoki

Lisää ilmiöitä: