KuvataideSaammeko esitellä: Halli ja Vintti

Teksti Sanna Karimäki-Nuutinen Kuvat Anne Kaivo-oja ja Isle Art Industries

Saammeko esitellä: Halli ja Vintti

Vintillä tilaa määrittävät puiset pinnat ja päädyn pyöreä ikkuna.

Seinäjoen taidehalli elää muutoksen aikaa, sillä entiset näyttelytilat Upankadulla on nyt suljettu ja uudet tilat Kalevan Navetassa avataan maaliskuussa 2020. Näyttelytauon aikana Taidehalli työstää muuttoon, remonttiin ja uuteen näyttelyohjelmaan liittyviä suunnitelmia.

Uudet tilat Kalevan Navetassa käsittävät kaksi erilaista näyttelytilaa, jotka antavat persoonalliset puitteet nykytaiteelle.

Uudistuksen visiona on, että Seinäjoen taidehalli on rohkea ja verkostoitunut taidetoimija. Ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma.

Taidehallin Halli Kalevan Navetassa

Halli on Kalevan Navetan 2. kerroksessa sijaitseva näyttelytila. Halli on arkkitehtuuriltaan nimensä mukaisesti halli. Pinnat ovat betonia ja ajan kerrostumat näkyvät. Ohjelmaan valitaan erityisesti eheitä kokonaisuuksia, tuodaan kiinnostavia tekijöitä ja konsepteja. Hallissa nähdään kolme näyttelyä vuodessa.

Vintti sijaitsee 3. kerroksessa. Katto nousee harjan kohdalla kuuteen metriin. Tilaa määrittävät puiset pinnat ja päädyn pyöreä ikkuna. Vintin ohjelma muotoutuu 3–6 näyttelystä, lisäksi Vintille suunnitellaan esittävän ja osallistavan taiteen oheisohjelmaa.

Tilojen luoman kontekstin lisäksi Seinäjoen taidehallin ohjelman suunnitteluun vaikuttavat maaseudusta ja urban–rural-rajapinnasta kumpuavat asiat, kysymykset ja ilmiöt laajana viitekehyksenä ohjelmasuunnittelussa ja kuratoinnissa. ⧫

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2019.

Seinäjoen taidehalli

Taidehalli on ajassa elävä nykytaidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
seinajoentaidehalli.fi

Lisää ilmiöitä: