KirjallisuusKirja vieköön

Teksti Mervi Heikkilä Kuva Santeri Viinamäki

Kirja vieköön

Seinäjoen kaupunginkirjaston vuosittainen eteläpohjalaisen kirjallisuuden tapahtuma Kirja vieköön järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 13. lokakuuta. Perinteisesti päivän aikana pääsevät ääneen alueella asuvat kirjailijat, joskus myös täältä muualle muuttaneet. Lyhyissä puheenvuoroissa tai haastatteluissa ilmaistapahtuman kuulijat saavat yleensä makupaloja kirjallisuuden koko kirjosta.

– Minulla sekä kirjailijana että kirjastolaisena on sellainen näppituntuma, että kirjallisuus taiteen lajina on alueellamme nousussa. Lahjakkaat ja ahkerat uudet tekijät kirjoittavat monille kohderyhmille ja tyylit ja aiheet vaihtelevat suuresti. On aivan mahtavaa, että yhä uudet kirjailijat saavat teoksiaan julki, Seinäjoen kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilä iloitsee.

Alueen elinvoimaisesta kirjallisesta kulttuurista kertoo se, että kaikki kirjoja julkaisseet eivät Kirja vieköön -lavalle mahdu, vaan tulijoita karsitaan mm. sen mukaan, milloin he ovat viimeksi esiintyneet tapahtumassa.

Tänä syksynä Apilan Jaaksi-salissa lauteille astuvat ainakin runoilijat Heli Orava ja Pentti Syrjälä sekä prosaistit Kati Keski-Mäenpää ja Paula Nivukoski. Tilaisuudessa on myös kirjamyyntiä. ⧫

su 13.10.2019

Kirja vieköön

Pääkirjasto Apila

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2019.

Seinäjoen kaupunginkirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjasto palvelee asiakkaita pääkirjaston, kolmen lähikirjaston, yhden kombikirjaston, laitoskirjaston sekä kahden kirjastoauton voimin. Pääkirjasto Apila ja siihen yhdistetty Aallon kirjastotalo ovat arkkitehtonisesti merkittävä kokonaisuus valtakunnallisestikin.

Pääkirjaston palveluvalikoima ja tapahtumatarjonta ovat monipuolisia bändikämppä Pommarista 3D-tulostusta ja graafisen suunnittelun välineistön tarjoavaan Apila-verstaaseen. Myös kirja-, lehti- ja musiikkikokoelmat ovat mittavat.

Osoite
Pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 14
Aallon kirjasto, Koulukatu 21
Kyrkkäri, Östermyrankatu 9
Nurmo, Nurmontie 20
Peräseinäjoki, Keikulinkuja 2
Ylistaro, Kaukolanraitti 5
Keski-Nurmo, Jöllöntie 29

Lisätietoja
kirjasto.seinajoki.fi

Lisää ilmiöitä: