KirjastoPääkirjasto Apila 10 vuotta!

Teksti ja kuva Hanna Kotila

Seinäjoen pääkirjasto Apila

Seinäjoen pääkirjasto Apila avattiin yleisölle 20.8.2012. Kuluneen 10 vuoden aikana Apilasta on tullut kuntalaisten olohuone, kuten etukäteen toivottiinkin.

Kirjaston käyttö on monipuolistunut hurjasti. Lainattavaksi on tullut e-kirjoja, pelejä, kausikortteja ja muita esineitä perinteisen aineiston lisäksi. Apilan myötä kirjaston järjestämien tapahtumien määrä kasvoi, mutta uudet tilat ovat mahdollistaneet myös suuren määrän yhteistyötahojen kanssa järjestettyjä tapahtumia ja kohtaamisia. Kirjastosta voi varata tiloja työskentelyyn, opiskeluun ja kokousten tai näyttelyiden pitämiseen. Kirjasto tarjoaa yhteiskäyttöön myös laitteita, esimerkiksi digipianon, 3D-tulostimen ja lämpöprässin.

Juhlaviikolla ohjelmaa kaikenikäisille

Apilaa juhlitaan 15.–19.8. Kirjailija Merja Mäki vierailee kirjastossa. Lauluyhtye Vocal! viihdyttää Lukuportaikossa ja Studiossa järjestetään Klassikkoelokuvailta. Viikon aikana voi osallistua Hyllyjen välissä -kirjavinkkikierroksille. Aikuisille ja lapsille on Apilan metsästys -suunnistus ja Piilomaassa voi askarrella Apilan synttärikakkua. Lapsille järjestetään myös satutuokioita.

Joulukuusta virkkaamaan

Juhlaviikolla alkaa kaikille avoin virkkausprojekti, jonka tarkoituksena on tehdä Apilaan kestojoulukuusi. Kuusi kootaan virkatuista isoäidinneliöistä. Syksyn aikana järjestetään novellikoukkuja, joissa virkataan yhdessä ja kuunnellaan samalla lukemista. Neliöitä voi tehdä myös kotona ja tuoda valmiit palat kirjastoon. Myös jämälankoja lahjoittamalla voi osallistua kuusen tekemiseen. Tarkemmat ohjeet osallistumisesta tulevat kirjaston nettisivuille.

Apilalle synttärilahjaksi pala ikimetsää

Kirjasto on käynnistänyt Apilan synttäreiden kunniaksi merkkipäiväkeräyksen yhteistyössä Luonnonperintösäätiön kanssa. Keräyksen tuotoilla suojellaan suomalaista ikimetsää Etelä-Pohjanmaalla.

Jos haluat muistaa Apilaa, voit lahjoittaa haluamasi summan seuraavilla tiedoilla:

Saaja: Luonnonperintösäätiö
Tili: FI78 5494 0950 0224 93
Kampanjan viitenumero: 202691

 

Ma 15.8. klo 18
Kirjailijavieraana Merja Mäki
Apila

Ti 16.8. klo 16–19
Apilan metsästys -suunnistus ja satutuokioita
Apila

Ke 17.8. klo 18
Vocal!
Apila

To 18.8. klo 18
Klassikkoelokuvailta
Aallon kirjasto

15.–19.8.2022
Hyllyjen välissä -kirjavinkkikierrokset
Apila

15.–19.8.2022
Synttärikakun askartelua
Apila

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 7.8.2022.

Seinäjoen kaupunginkirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjasto palvelee asiakkaita pääkirjaston, kolmen lähikirjaston, yhden kombikirjaston, laitoskirjaston sekä kahden kirjastoauton voimin. Pääkirjasto Apila ja siihen yhdistetty Aallon kirjastotalo ovat arkkitehtonisesti merkittävä kokonaisuus valtakunnallisestikin.

Pääkirjaston palveluvalikoima ja tapahtumatarjonta ovat monipuolisia bändikämppä Pommarista 3D-tulostusta ja graafisen suunnittelun välineistön tarjoavaan Apila-verstaaseen. Myös kirja-, lehti- ja musiikkikokoelmat ovat mittavat.

Osoite
Pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 14
Aallon kirjasto, Koulukatu 21
Kyrkkäri, Östermyrankatu 9
Nurmo, Nurmontie 20
Peräseinäjoki, Keikulinkuja 2
Ylistaro, Kaukolanraitti 5
Keski-Nurmo, Jöllöntie 29

Lisätietoja
kirjasto.seinajoki.fi

Lisää ilmiöitä: