MusiikkiSKOR kutsuu voimaantumaan elävästä musiikista

Koonnut Janne Ahtonen Kuvat Rami Saarikorpi, The Breed, Maarit Kytöharju

SKORin soittajia valokeilassa

Tuskin kukaan meistä olisi muutama vuosi sitten arvannut, millaisia käänteitä maailmamme meille tarjoaa 2020-luvulla. Konserttielämäkään ei ole näiltä poikkeusoloilta säästynyt. Olemme olleet kiitollisia, että konserttimme on voinut välillä soida myös internetissä digitaalisin yhteyksin, vaikka olemme kovasti kaivanneet paikalle yleisöämme.

Jos jotain eritystä olemme näinä haastavina vuosina musiikista sisäistäneet, on se juuri yhteisöllisyyden merkitys. Musiikkikokemus syntyy vuorovaikutuksessa muusikoiden ja yleisön välillä, kun kokoonnumme yhteen kokemaan erilaisten äänten kollektiivista värähtelyä. Tuo kokemus on parhaimmillaan mieltä ylentävä, yhteisöllinen tapahtuma, jota ei voi tavoittaa taidokkaampien striimaustenkaan välityksellä tai äänitettä kotona kuunnellen.

Musiikin on sanottu olevan ääretön tunteiden ja mielen seikkailujen maailma.

Musiikkia ja sen vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin on tutkittu laajasti. Näissä tutkimuksissa musiikin on todettu parantavan ihmisen oppimiskykyä, terveyttä ja jopa vastustuskykyä. Musiikki stimuloi aivoja voimakkaasti, sillä musiikin kuuntelu aktivoi useita tunteisiin, tietoisuuteen ja motoriikkaan liittyviä aivoalueita. Musiikin onkin sanottu olevan ääretön tunteiden ja mielen seikkailujen maailma.

Musiikki kohottaa, lohduttaa ja ilmaisee sellaisiakin tunteita, joille ei löydy sanoja. Orkesterimme loistavat muusikot ovat jälleen tulevana syksynä syystä valokeilassa. Heidän ammattitaitonsa ja heittäytymisensä erilaisiin konserttiohjelmiin mahdollistaa jälleen live-musiikin ihmeen kokemisen yhdessä. Parhaimmillaan se kokemus voi herättää uinuvia tunteita, raikastaa kalliita muistoja, tuoda valoa arkeen ja voimaannuttaa elämäämme alati muuttuvassa yhteiskunnassa.

Olemme kiitollisia siitä uteliaisuudesta ja innosta, jolla yleisömme on konsertteihimme ja muihin orkesterin tapahtumiin lähtenyt. Toivotamme teidät jälleen tervetulleiksi syksyllä 2022 yhdessä nauttimaan, liikuttumaan ja hämmästymään elävän musiikin äärelle! ⧫

Seinäjoen kaupunginorkesterin syksyn ohjelmistoa

Janne Mertanen ja flyygeli

To 8.9. klo 19
Chopinin tapaan
Seinäjoki-sali

SKOR esittää pianon suuren runoilijan ensimmäisen pianokonserton säveltäjän itsensä sovittamana kamariversiona. Solistina on yksi maamme etevimmistä Chopin-tulkeista, kansainvälistä arvostusta nauttiva Janne Mertanen.

 

To 22.9. klo 19
Lakeuden muusikot ry 40 vuotta
Hotelli Alma

Seinäjoen kaupunginorkesteri ottaa ylpeänä osaa Lakeuden muusikot ry:n hulppeaan 40-vuotisjuhlakonserttiin. Yhteistyössä Hotelli Alma.

 

To 29.9. klo 19
Nuoret taitajat
Seinäjoki-sali

Seinäjoen kaupunginorkesterilla on suuri ilo kutsua solisteiksi kilpailuissa menestyneitä Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston nuoria taitajia! Konsertissa kuullaan klassikkoteosten lisäksi harvinaisempia helmiä.

 

To 13.10. klo 19
Suomalainen sielunmaisema
Seinäjoki-sali

Menestyksekkään Morricone-konsertin tekijäjoukko tulkitsee tällä kertaa kauneimpia suomalaisia ikivihreitä.

 

To 27.10. klo 19
Taiteilijavieraana Atte Kilpeläinen: Kunnianosoituksia
Seinäjoki-sali

Alttoviulutaiteilija Atte Kilpeläinen on Meta4-jousikvartetin jäsen ja Helsingin kaupunginorkesterin alttoviulun äänenjohtaja. Ohjelmassa on Brahmsia inspiroineet Bachin Contrapunctukset, Kurtagin kunnianosoituksia Bachille sekä hieno, mutta unholaan jäänyt Louise Farrencin Nonetto.

 

The Breed plays Pekka Pohjola

To 10.11. klo 19
Heavy Jazz – Pekka Pohjola 70 v.
Seinäjoki-sali

SKOR yhdistää voimansa Jukka Iisakkilan huikean bändin kanssa! Konsertissa kunnioitetaan Pekka Pohjolaa, joka on ollut jo vuosikymmenten ajan kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia jazzmuusikoita ja -säveltäjiä.

 

To 24.11. klo 19
Bolero
Kalevan Navetta

Kalevan Navetan Hugo-salissa tunnelmoidaan marraskuun pimeydessä ranskalaisen musiikin ja makujen parissa. Konsertin sävelet ja tarinat vievät viehkeään Pariisiin ja maaseudun lumoaviin maisemiin. Ilta päättyy Maurice Ravelin Boleroon, joka syntyi maailmansotien välissä jazzin ja charlestonin Pariisissa. Yhteistyössä Äärellä Kuppi+Kattila.

 

Eriikka Maalismaa

Pe 9.12. klo 19 / La 10.12. klo 10
Made in Finland
Vaasan kaupungintalo / Seinäjoki-sali

Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterien suomalaisen musiikin päivää juhlistavassa yhteiskonsertissa kuullaan Paciuksen ja Sibeliuksen sävellysten lisäksi Veli Kujalan viulukonsertto, jonka solistina loistaa Eriikka Maalismaa. Konsertti kuullaan perjantaina Vaasan kaupungintalolla ja lauantaina Seinäjoki-salissa.

 

To 15.12. klo 19 / Pe 16.12. klo 19
Joulukonsertti
Seinäjoki-sali / Anssin Jussin Areena, Ylihärmä

Televisiosta tuttu Sussu Erkinheimo laulaa SKORin solistina syyskauden päättävässä ainutlaatuisessa ja tyylikkäässä joulukonsertissa. Torstaina Seinäjoki-salissa ja perjantaina Anssin Jussin Areenalla Ylihärmässä.

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 7.8.2022.

Seinäjoen kaupunginorkesteri

Eli SKOR on klassisen musiikin orkesteri, joka taipuu monipuolisesti eri musiikkityyleihin sinfonioista lastenkonsertteihin ja viihteestä nykymusiikkiin. SKOR konsertoi akustisesti loistavassa, nimenomaan musiikkisaliksi suunnitellussa Seinäjoki-salissa. Runkosoittajiston jousikvintetti ja puhallinkvintetti esittävät säännöllisesti niin keskeistä klassista, kuin uudempaakin kamarimusiikkituotantoa. Soittajistoa täydennetään sinfoniakonserteissa ammattimuusikoilla.

Osoite
Seinäjoki-sali, Kampustalo, Kalevankatu 35
SKORin toimisto, Keskuskatu 32 A

Lisätietoja
skor.fi

Lisää ilmiöitä: