KirjastoTutustu Seinäjoen moniin kirjastoihin

Teksti ja kuvat Ilta Lahti ja Joni Kuusisto

Kyrkkärin kirjasto

Seinäjoelta löytyy useita kirjastoja. Sadepäivä tai ei, on aika mennä kirjastoihin etsimään seikkailuja! Kaikkien kirjastojen aukioloajat, tiedot kirjastoautoista ja muista tiedotettavista asioista löydät Seinäjoen kirjastojen verkkosivuilta. ▸ kirjasto.seinajoki.fi/kirjastot-ja-aukioloajat

 

Apila-kirjasto

Apila-kirjasto

Seinäjoen keskustan Aalto-keskuksesta löytyvä Apila-kirjasto on osa pääkirjastoa. Pääkirjasto koostuu kahdesta rakennuksesta, joiden väliä pääsee kulkemaan maanalaisen käytävän kautta. Vuonna 2012 avatun upean kirjaston suunnitteli helsinkiläinen arkkitehtitoimisto JKMM.

▸  Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki

 

Aallon kirjasto

Aallon kirjasto

Upean kirjastorakennuksen suunnitteli nimensä mukaisesti arkkitehti Alvar Aalto vuonna 1965. Kunnostuksen jälkeen avattu Aallon kirjasto on ollut olennainen osa Aalto-keskuksen ydintä. Kirjaston yhteydessä on esillä myös Aalto-lasikokoelma.

▸  Koulukatu 21, Seinäjoki

 

SeAMK:n kirjasto

SeAMK:n kirjasto

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjasto tarjoaa opiskelijoille tarpeelliset kirjat mutta on avoin myös muille lukutoukille! Kirjasto tarjoaa laajasti opintoihin soveltuvia materiaaleja.

▸  Kalevankatu 35, Seinäjoki

 

Kyrkkärin kirjasto

Kyrkkärin kirjasto

Kyrkösjärven läheisyydessä uudessa M-talossa on sairaanhoitopiirin ja Seinäjoen kaupungin kaikille avoin kirjasto. Syksyllä 2021 valmistuneen kirjaston sisäänkäynti on heti M-talon pääsisäänkäynnin vierellä.

▸  Östermyrankatu 9, Seinäjoki

 

Nurmon kirjasto

Nurmon kirjasto

Nurmon kirjasto on saanut uudet tilat avarasta Nurmo-talosta! Aivan Nurmon keskustassa sijaitseva kirjasto antaa mahdollisuuden pysähtyä niin kirjojen kuin myös äänikirjojen pariin.

▸  Nurmontie 7, Nurmo

 

Peräseinäjoen kirjasto

Peräseinäjoen kirjasto

Peräseinäjoen kirjastosta löytyy koko perheelle mukavat tilat viettää aikaa kirjojen parissa. Kirjasto tarjoaa kirjojen lisäksi mahdollisuuden pelata lautapelejä ja käyttää tietokoneita.

▸  Keikulinkuja 2, Peräseinäjoki

 

Ylistaron kirjasto

Ylistaron kirjasto

Ylistaro-talon monipalvelukeskuksen kirjastolla järjestetään tapahtumia ja kerhoja. Seuraa Seinäjoen kirjastoja Facebookissa niin saat tietoa tulevista tapahtumista ja kerhotoiminnasta!

▸  Kaukolanraitti 5, Ylistaro

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 7.8.2022.

Visit Seinäjoki

Lisää vinkkejä paikalliskulttuurin haltuunottoon löydät Visit Seinäjoen sivuilta!

Lisätietoja
visitseinajoki.fi

Lisää ilmiöitä: