KirjallisuusVieläkin parempi Eepos

Teksti Kirsti Länsikallio Kuva Hanna Kotila

Eepos-kirjastokortit ovat pirteän värisiä

Eepos on 22 kunnan muodostama kirjastokimppa. Kimppaan kuuluvat kaikki Etelä-Pohjanmaan kunnat ja lisäksi Isokyrö, Kaskinen, Laihia, Perho ja Veteli.

Jo kolme vuotta jatkuneesta yhteistyöstä on monta hyötyä. Sama kirjastokortti käy kaikissa Eepos-kirjastoissa. Lainat voi palauttaa mihin tahansa Eepos-kirjastoon. Yhteisen verkkopalvelun kautta kaikkien kirjastojen aineistot ovat löydettävissä ja tilattavissa omaan kirjastoon. E-kirjoja voi lainata samalla kirjastokortilla. Kirjastokinossa voi katsoa elokuvia ja tv-sarjoja. E-lehtiä voi lukea kaikissa kirjastoissa. Kirjastoilla on yhteisiä kehittämishankkeita, kuten Satusirkus.

Eepos voi kehittyä silti vieläkin paremmaksi.

Asukkaiden tasa-arvo erilaisissa kunnissa on keskeinen tavoite. Kirjastoissa tavoitellaan yhteisesti asetettua palvelutasoa. Asukkaat pääsevät mukaan kirjastopalvelujen kehittämiseen. Asiakaspalautetta kerätään järjestelmällisesti.

Kirjastopalveluja tehdään tunnetuiksi ja tutuiksi yhteisen markkinoinnin kautta. Kirjastot viestivät asiakkaille suunnitelmallisesti. Kaikki tietävät mikä Eepos on.

Eepos-kirjastojen henkilökunnan osaaminen hyödyttää koko aluetta. Yhteisillä kehittämishankkeilla voidaan kokeilla uusia palveluja.

Kirjastojen yhteisenä tavoitteena on olla vuonna 2022 tunnettu, tehokas ja innostava lukutaitojen edistäjä. ⧫

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 10.8.2020.

Seinäjoen kaupunginkirjasto

Seinäjoen kaupunginkirjasto palvelee asiakkaita pääkirjaston, kolmen lähikirjaston, yhden kombikirjaston, laitoskirjaston sekä kahden kirjastoauton voimin. Pääkirjasto Apila ja siihen yhdistetty Aallon kirjastotalo ovat arkkitehtonisesti merkittävä kokonaisuus valtakunnallisestikin.

Pääkirjaston palveluvalikoima ja tapahtumatarjonta ovat monipuolisia bändikämppä Pommarista 3D-tulostusta ja graafisen suunnittelun välineistön tarjoavaan Apila-verstaaseen. Myös kirja-, lehti- ja musiikkikokoelmat ovat mittavat.

Osoite
Pääkirjasto Apila, Alvar Aallon katu 14
Aallon kirjasto, Koulukatu 21
Kyrkkäri, Östermyrankatu 9
Nurmo, Nurmontie 20
Peräseinäjoki, Keikulinkuja 2
Ylistaro, Kaukolanraitti 5
Keski-Nurmo, Jöllöntie 29

Lisätietoja
kirjasto.seinajoki.fi

Lisää ilmiöitä: