KuvataidePer Svensson muuttaa Vintin alkemistin laboratorioksi

Teksti Sanna Karimäki-Nuutinen ja Pii Anttila Kuva Annika von Hausswolff

Per Svensson

Taiteilijan työskentely ammentaa rikkaasta vuoropuhelusta luonnonilmiöiden havainnoinnin ja elämän mysteerien pohtimisen välillä.

Vintin valtaa elokuun lopulla ruotsalaisen Per Svenssonin näyttely Alchemy – The All Seeing Eye. Näyttely siirtyi kesältä syksyyn koronapandemian aiheuttaman kiinniolon vuoksi.

Vintin puisten pintojen, vangitsevan pyöreän ikkunan ja seitsemään metriin kurkottelevan katon alla nähdään laaja kattaus Per Svenssonin taidetta: arkkitehtonisia tilateoksia, esinekoosteita, ääniteoksia, piirroksia. Taiteilijan työskentely ammentaa rikkaasta vuoropuhelusta luonnonilmiöiden havainnoinnin ja elämän mysteerien pohtimisen välillä. Näyttelyn nimiteos on pyöreälle taustalle projisoitu video, joka korostaa alkemian merkitystä Svenssonin taiteellisessa työskentelyssä.

Näyttely on osa Seinäjoen taidehallin tavoitetta profiloitua ja luoda yhteistyötä pohjoismaisella taidekentällä. Näyttelyn ovat tuottaneet tukholmalainen Färgfabriken ja göteborgilainen Röda Sten Konsthall. Näyttely on ollut esillä myös Luleå Konsthallissa, josta se siirtyy Seinäjoen omaan konsthalliin. ⧫

26.8.2020–21.11.2020

Alchemy – The All Seeing Eye

Vintti

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 10.8.2020.

Seinäjoen taidehalli

Taidehalli on ajassa elävä nykytaidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
seinajoentaidehalli.fi

Lisää ilmiöitä: