TeatteriVoimanaiset Teatteri Hysterian ja Lempikakun takana

Teksti Juulia Soidinaho Kuvat Jasmiina Soidinaho ja Päivi Takala

Teatteri Hysterian takana ovat Juulia Soidinaho ja Sanna Harju

Teatteri Hysteria on Seinäjoen tahtonaisten Juulia Soidinahon ja Sanna Harjun luotsaama teatterin, tapahtumien ja taiteen tila. Yhdessä nämä hysteeriset naiset haluavat olla mukana luomassa Seinäjoelle vaihtoehtoista kulttuuritoimintaa. Tulevaisuudessa Piirin alue tulee naisten mielestä olemaan koko maakunnan hyvinvoinnin keskus, jossa ihmiset viettävät vapaa-aikaansa niin palveluiden ja kulttuurin parissa. Teatteri Hysteria alleviivaa toiminnallaan juuri näitä alueen arvoja: yhteisöllisyyttä, hyvinvointia sekä hysteeristä hauskanpitoa.

Syyskuussa Teatteri Hysteriassa päästään seuraamaan Hunningolla-musiikkinäytelmässä neljän naisen illanviettoa läpi Seinäjoen kaupungin. Naistenillassa yllättäviltä tilanteilta ja hauskoilta hetkiltä ei vältytä. Musiikkinäytelmä kertoo neljän erilaisen nykynaisen tarinan vahvojen suomalaisnaisartistien kappaleiden siivittäminä. Pääosista ja musiikista vastaavat maineikkaan Tuulivoima-kuoron naiset.

Pikkujoulutunnelmaan Teatteri Hysteria tarjoaa kuolettavan hauskoja käänteitä Murhamysteeri-illallisten muodossa: pikkujouluryhmät viedään 1950-luvun mielisairaalan tunnelmaan. Alkuruoka aloitetaan murhalla, pääruoka syyllisillä ja jälkiruoka kuorrutetaan yllätyksillä. Murhamysteeri-illallisia vietetään pikkujouluryhmien kanssa marraskuun tunnelmallisessa pimeydessä, mielisairaala-alueen miljöössä.

Teatteri Hysteriasta löydät myös upeat tilat omiin juhliisi sekä hauskan ja rennon yrittäjäkaksikon luomaan juhlistasi parhaat mahdolliset kekkerit. Yrittäjäkaksikko vastaa sekä Hysterian että Seuralan tilojen vuokraamisesta.

 

5.–13.9.2020
Hunningolla
Teatteri Hysteria

Marraskuussa 2020
Murhamysteeri-illalliset
Teatteri Hysteria

 

Lempikakkua luotsaava Maarit Haapaniemi

Kaunis ympäristö ja paikasta huokuva historia vakuutti.

Samoissa tiloissa Teatteri Hysterian kanssa toimii Maarit Haapaniemen luotsaama Lempikakku. Kakkukonditoria valmistaa kakkujen lisäksi suolaisia ja makeita leivonnaisia. Lempikakku tunnetaan erityisesti suussa sulavista macaron-leivoksista sekä näyttävistä kakuista. Lempikakun tilasta löytyy leipomon omien luomusten lisäksi myös paikallisten tuottajien herkkuja.

Maaritille oma leipomon perustaminen syntyi ajatuksesta yhdistää luovuutta ja rakkautta hyviin makuihin. Unelma omasta leipomosta sai Maaritin lähtemään kohti tuntematonta ja hän perusti yrityksen ensi alkuun Ilmajoelle. Muutaman vuoden kuluttua Maarit kuuli Piirin alueesta. Kaunis ympäristö ja paikasta huokuva historia vakuutti hänet ja tavatessaan Hysterian naiskaksikon hän päätti hypätä yhteistyöhön mukaan.

 

Alku molemmissa yrityksissä on ollut vauhdikas ja tulevaisuutta odotetaan innolla. Yhdessä nämä yrittäjänaiset ovat aina valmiita keksimään ratkaisuja niin elämyksellisiin kuin herkullisiinkin ongelmiin. ⧫

 

Teatteri Hysteriahysteria.fi
Lempikakkulempikakku.fi

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 10.8.2020.

Teatteri Hysteria

Teatteri Hysteria on teatteri-, taide- ja tapahtumatila, joka tarjoaa Piirin alueella monipuolista kulttuuria koko illan improvisaatioesityksistä erilaisiin ajankohtaisiin näytelmiin. Hysteria tuottaa myös työhyvinvointi- ja koulutuspalveluja.

Osoite
Seuralantie 25

Lisätietoja
hysteria.fi

Lisää ilmiöitä: