MusiikkiSKORin syksy alkaa striimattavalla konsertilla

Teksti Janne Ahtonen Kuvat Aaro Keipi ja Alexis Roman

Seinäjoen kaupunginorkesterin soittajistoa

 

To 13.8. klo 19
Yhdessä uuteen
Livestriimaus @ skor.fi

SKORin syyskausi alkaa poikkeuksellisesti: Konsertti, jossa Pasi Lyytikäisen Liikutus olisi kantaesitetty, jouduttiin perumaan SKORin kevään ohjelmasta koronatilanteen vuoksi, mutta syksyllä teos kantaesitetään uudessa muodossa. Tuskin koskaan mikään orkesteri on aloittanut kauttaan striimattavalla konsertilla, jonka ohjelma koostuu pelkästään yhden arvostetun nykysäveltäjän teoksista, joista yksi on vieläpä kantaesitys! (Lue konsertista enemmän artikkelista Yhdessä uuteen.)

 

To 27.8. klo 19
Yleisön pyynnöstä IV
Seinäjoki-sali

Millaista musiikkia huomaat kaipaavasi nykyisissä poikkeuksellisissa oloissa? Mikä teokset ovat tuoneet Sinulle iloa ja lohtua? Mitä Sinä haluaisit SKORin soittavan? Tule kanssamme jakamaan ja kohtaamaan yhdessä musiikin ihmeellinen maailma! Konsertti voidaan toteuttaa virtuaalisesti suoratoistotekniikalla (striimaus) ja ohjeet katseluun löytyvät sivulta skor.fi.

 

Ti 1.9. klo 19
SKOR-Klubi: Leino Live!
Kalevan Navetta

Konsertti on siirretty syyskuuhun keväältä 2020

Rakastetun runoilijan Eino Leinon runot saavat uudet musiikilliset asut! Seppo Istukaissaaren säveltämät tuoreet kappaleet soivat huikean kokoonpanon tulkitsemina. Konsertti juhlistaa SKOR-klubien kymmenvuotista taivalta.

 

Seinäjoen kaupunginorkesterin soittajistoa

To 10.9. klo 19
Siivet syvyyden yllä
Seinäjoki-sali

Toivo, kauneus ja vahva inhimillisyys kumpuavat myös vaikeissa olosuhteissa syntyneessä musiikissa. Tervetuloa hyppäämään kanssamme tässä konsertissa ajattomuuden avaruuteen!

 

To 24.9. klo 19 / Pe 25.9. klo 19
Arvon mekin ansaitsemme
Seinäjoki-sali / Vaasa

Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterien yhteiskonsertissa sukelletaan Kalervo Tuukkasen Tukkijoella-alkusoiton kautta Beethovenin monumentaaliseen Keisarikonserttoon, jossa loistaa pianovirtuoosi Janne Mertanen. Konsertin viimeisistä kuohuista vastaa säveltäjä Ethel Smyth, joka oli ensimmäinen ritarinarvon saanut naissäveltäjä. Eero Lehtimäki johtaa orkesteria.

 

To 8.10. klo 19
Buenos Airesin Maria
Seinäjoki-sali

Omaperäinen yhdistelmä tangoravintoloiden ja katujen tunnelmaa sekä uskonnollista mystiikkaa. Astor Piazzollan tango-ooppera Buenos Airesin Maria on surrealistinen, runollinen ja traaginenkin näyttämöteos. Jukka Iisakkilan sovittama viihdyttävä ja ajatuksia herättävä esitys tuo tuulahduksen Latinalaisen Amerikan lämpöä pimenevään syksyyn.

 

To 22.10. klo 18
Lastenmusiikkiorkesteri Orffit
Seinäjoki-sali

Vuoden 2018 lastenmusiikintekijän palkinnon voittanut Lastenmusiikkiorkesteri Orffit ja SKOR yhdistävät taitonsa konsertissa, jossa keskitytään kerrostalossa asuvien ihmisten hienoihin ja puolikummallisiin kohtaloihin. Kerrostalo sijaitsee keskeisellä paikalla meidän kaikkien ajatuksissamme. Laulut ovat hitaita, nopeita, ujoja, rohkeita ja satumaisen tosia!

 

Pe 30.10. klo 19
Musiikkia Alvar Aallon ajoilta
Kaupunginteatteri

Konsertti on osa Aalto Aesthetics -ilmaistapahtumaa, jossa Seinäjoen ylväs ja funktionalistisen arkkitehtuurin perinteitä vaaliva Aalto-keskus valjastetaan monipuolisesti aisteja kutkuttavaksi tapahtuma-areenaksi. Tapahtuma koostuu valotaiteesta, rohkeista musiikkiteoksista ja lähialueen ruokakulttuurista. Toteutus noudattaa Alvar Aallon estetiikkaa. Tapahtuman keskeisenä tehtävänä on tarjota yhdenvertaisia ja korkeaprofiilisia elämyksiä tasa-arvoisesti.

 

Pe 6.11. klo 19
Kahden Requiemin ilta
Lakeuden Risti

Konsertti on siirretty marraskuuhun keväältä 2020

Lakeuden Ristissä kuullaan Mozartin ja Duruflén Requiemit urkujen, Requeim-kuoron ja neljän huippusolistin tähdittämänä.

 

Alexis Roman

To 19.11. klo 19
Bon voyage
Seinäjoki-sali

Suosittu Taiteilijavieraana-sarja jatkuu! Syksyllä Suomen Kansallisoopperan soolohuilistina aloittavan Alexis Romanin suunnittelemassa konsertissa pääsemme nauttimaan barokin lumosta ja ranskalaisista väreistä keskellä marraskuun harmautta.

 

To 3.12. klo 19
Hilpeä 1920-luku
Seinäjoki-sali

Syöksy SKORin ja Laitakaupungin orkesterin kanssa vuoden 2020 loppumetreillä aikamatkalle 1920-luvun musiikin kulta-aikaan! Luvassa on niin klassikoita kuin harvinaisuuksiakin, joita ei ole aiemmin Seinäjoella kuultu.

 

To 10.12. klo 19
Joulukonsertti: Kynttilöiden syttyessä
Seinäjoki-sali

Joulun ajan tunnelmallisia lauluja SKORin ja Pepe Willbergin ainutlaatuisessa joulukonsertissa.

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 10.8.2020.

Seinäjoen kaupunginorkesteri

Eli SKOR on klassisen musiikin orkesteri, joka taipuu monipuolisesti eri musiikkityyleihin sinfonioista lastenkonsertteihin ja viihteestä nykymusiikkiin. SKOR konsertoi akustisesti loistavassa, nimenomaan musiikkisaliksi suunnitellussa Seinäjoki-salissa. Runkosoittajiston jousikvintetti ja puhallinkvintetti esittävät säännöllisesti niin keskeistä klassista, kuin uudempaakin kamarimusiikkituotantoa. Soittajistoa täydennetään sinfoniakonserteissa ammattimuusikoilla.

Osoite
Seinäjoki-sali, Kampustalo, Kalevankatu 35
SKORin toimisto, Keskuskatu 32 A

Lisätietoja
skor.fi

Lisää ilmiöitä: