KuvataideKolmen taiteilijan yhteys

Teksti Sanna Karimäki-Nuutinen Kuva Aleksi Kolmonen

Veistoksia, valokuvaa ja videota yhdistelevä näyttely asettaa kuvia ja löydöksiä nykyihmisyydestä eräänlaisille alttareille.

Kolme taiteilijaa yhteen tuova Trinitas on runsas ja tarinallinen näyttely, joka johdattaa ihmisyyden kysymysten äärelle ja korostaa yhteyden säilyttämisen merkitystä. Veistoksia, valokuvaa ja videota yhdistelevä näyttely asettaa kuvia ja löydöksiä nykyihmisyydestä eräänlaisille alttareille. Teokset ravistelevat normatiivista katsetta tässä hetkessä ja leikittelevät ajatuksella katkoksista historiallisissa jatkumoissa. Ville Kirjanen, Aleksi Kolmonen ja Aeon Lux luovat Seinäjoen taidehallin Vintille tiloja, jotka lainaavat palvomisen ja uskonnon harjoittamisen paikkojen ideoista.

Ville Kirjasen ja Aeon Luxin veistosten, reliefien ja videoteosten lähtökohtana on nykyhetken ja tulevaisuuden välillä tapahtunut katkos. Taiteilijat pohtivat, mitkä asiat, ilmiöt ja paradigmat jäävät ajastamme elämään osana ihmisen tarinaa. Aleksi Kolmosen monumentaalinen, pääasiassa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisiä kuvastava valokuvainstallaatio taas juhlii ihmisyyttä tässä hetkessä. ⧫

25.2.–29.7.2023
Trinitas
Vintti

 

Tiesitkö, että juuri sinut on kutsuttu avajaisiin?

Näyttelyiden avajaiset Seinäjoen taidehallissa ovat kaikille avoimia ja usein taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa on myös muuta ohjelmaa. Tule kurkkaamaan mitä avajaisissa oikein tapahtuu!

20.1.2023
Näyttelyavajaiset: Derby
Halli

24.2.2023
Näyttelyavajaiset: Trinitas
Vintti

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 4.1.2023.

Seinäjoen taidehalli

Taidehalli on ajassa elävä nykytaidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
seinajoentaidehalli.fi

Lisää ilmiöitä: