Teatteri60-vuotias Seinäjoen kaupunginteatteri juhlii kolmella musikaalilla

Teksti Marjo Tamminen Kuva Jukka Kontkanen ja Emilia Boulevard

Seinäjoen kaupunginteatterin juhlavuoden musikaali Niin kuin taivaassa

Niin kuin taivaassa -musikaalin päärooleissa nähdään Peter Nyberg ja Natalil Lintala.

Suurien tunteiden musikaali

Menestysmusikaali Niin kuin taivaassa on kaunis ja koskettava tarina kotiinpaluusta, musiikin yhdistävästä voimasta ja tosirakkauden löytämisestä.

Maailmankuulu kapellimestari Daniel Daréus palaa synnyinseudulleen, pieneen maalaiskylään, jossa mikään ei ole muuttunut. Terveysongelmista kärsivät Daniel asettuu asumaan lapsuutensa vanhaan kouluun ja kaipaa rauhaa. Pian hän kuitenkin löytää itsensä johtamasta kylän kirkkokuoroa ja keskeltä elinvoimaista yhteisöä. Monenkirjavan kuoron joukosta löytyy paitsi ystäviä myös vanhoja haavoja ja lopulta todellinen rakkaus.

Melodinen pop suurine musikaaliaarioineen ja herkkinä duettoineen saa liikuttumaan, nauramaan ja laulamaan mukana. Musikaalin lämpö ja ilo tarttuvat katsojaan ja valelevat sielun balsamilla.

Tuomas Parkkisen ohjaamassa musikaalissa nähdään yli parikymmentä näyttelijää, paikalliset kuorot Sorja ja Jussit sekä upea 12-henkinen orkesteri.

 

Seinäjoen kaupunginteatterin musikaali The Addams Family

Täällä raotetaan verhoa toisiin maailmoihin

Huippusuosittu, hersyvää huumoria tihkuva The Addams Family -musikaali pistää pohtimaan, mikä onkaan normaalia. Vanhassa kartanossa asuva, hellyttävän synkeä ja sukunsa perinteitä vaaliva Addamsin perhe elää mielestään taviselämää. Heille kuolema ei tarkoita loppua, vaan erinomaisen hyvää lähtökohtaa!

Kun perheen Wednesday-tytär rakastuu ja kutsuu poikaystävänsä perheen illalliselle, täytyy koko Addamsin suvun yrittää esittää toisenlaista normaaliutta – muuten saattaisivat tulevat appivanhemmat säikähtää.

Pian kaikki piilottelevat toisiltaan salaisuuksia tai paljastavat niitä liikaakin ja hullunmylly uhkaa suistaa molemmat perheet raiteiltaan. Nuoret olisi saatava kunnialla yhteen tai esi-isät eivät pääse palaamaan hautoihinsa! Selviääkö nuori rakkaus yhdestä illallisesta Addamsien talossa?

Synkeän sympaattisen The Addams Family -musikaalin ohjaa Jermo Grundström.

 

Törnävän kesäteatterin Xanadu-musikaalin näyttelijät Mikael Saari, Aurora Manninen ja Antti Reini

Täällä avataan ovia uusiin seikkailuihin

Ensi kesänä Törnävän kesäteatterissa sukelletaan antiikin mytologiaan ja polskitaan diskofantasian sävyttämissä kalifornialaisissa rantamaisemissa.

Musikaalikomedia Xanadu kertoo kreikkalaisen muusan rakastumisesta tavalliseen kuolevaiseen, mikä on jumalattarilta ehdottoman kiellettyä. Rakastavaiset joutuvatkin keskelle kaaosta eikä melskeessä säästellä ylijumala Zeusta tahi jumalatar Afroditeakaan. Soppaa hämmentää myös tavallinen kiinteistövälittäjä.

Jumalaisen popmusikaalin hurmaavaan pyörteeseen kietoutuu vaikka mitä! Xanadu nauraa edustamalleen genrelle niin sydämellisesti, että kornius ja kliseisyys saavat tyystin uuden merkityksen.

Xanadu on neljäs Broadway-musikaalin Suomen kantaesitys Törnävän kesäteatterissa. Päärooleissa laulavat ja tanssivat Mikael Saari, Aurora Manninen ja Antti Reini. ⧫

 

10.9.2022–1.4.2023
Patruunatehdas
Kaupunginteatteri

29.10.2022–22.4.2023 
Äitiä ikävä
Kaupunginteatteri

12.11.2022–22.4.2023 
Groan Ups
Kaupunginteatteri

7. – 8.2.2022
Maailman ympäri 80 päivässä
Kaupunginteatteri

10.2.–14.4.2023
Parrasvaloissa
Kaupunginteatteri

22.2.2023–20.5.2023
The Addams Family
Kaupunginteatteri

21.3.2023
Tanssien tähtiin show
Kaupunginteatteri

4.5.2023
Niko Kivelä: Iso riski
Kaupunginteatteri

6.5.–11.5.2023
Häräntappoase
Kaupunginteatteri

11.5.2023
Kaikki äitini, kaikki tyttäreni
Kaupunginteatteri

8.7.–19.8.2023
Xanadu
Törnävän kesäteatteri

16.9.2023–11.5.2024 
Niin kuin taivaassa
Kaupunginteatteri

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 4.1.2023.

Seinäjoen kaupunginteatteri

Teatterikatsomossa voi antautua tarinoiden vietäväksi! Tuntea riemua, liikutusta ja empatiaa. Oppia uutta ja laajentaa sydäntään. Siihen kaikkeen tarjoaa Seinäjoen kaupunginteatteri mahdollisuuden kaupungin ja maakunnan ihmisille. Aina elävänä.

Osoite
Kaupunginteatteri, Alvar Aallon katu 12
Törnävän kesäteatteri, Törnävänsaarentie 1

Lisätietoja
seinajoenkaupunginteatteri.fi

Lisää ilmiöitä: