TeatteriPiirin Verstas-rakennuksessa luodaan ikimuistoisia elämyksiä

Teksti Jonna Sillanpää Kuva Tanja Korpela

Näyttelijä Jussi Lampi ja Mielensäpahoittaja, iloosia aikoja -teoksen dramatisoija Juulia Soidinaho

Näyttelijä Jussi Lampi ja Mielensäpahoittaja, iloosia aikoja -teoksen dramatisoija Juulia Soidinaho.

Teatteri Hysteria uudisti toimintaansa viime syksynä näyttävästi, kun teatterin yhteyteen avautui uusi Ravintola Verstas. Piirin alueella toimivasta Verstas-rakennuksesta onkin tullut Piirin sykkivä sydän, jossa päivisin voi käydä nauttimassa lounasta tunnelmallisessa ravintolassa ja iltaisin yhdistää teatterikokemuksen herkulliseen illalliseen.

Syksyn aikana Teatteri Hysteriassa niitti suurta suosiota Ray Cooneyn Juokse vaimosi edestä -farssi Ravintola Verstaan herkullisen illallisen kera. Suuren kysynnän vuoksi taksikuski John Smith pääsee selvittelemään sotkuja vaimojensa kanssa vielä helmi- ja maaliskuussa. Farssin jälkeen lavalle astelee eteläpohjalainen mielensäpahoittaja, kun huhtikuussa saa ensi-iltansa Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja, iloosia aikoja -komedia.

Tuomas Kyrön siunauksella teos muunnetaan eteläpohjanmaan murteelle. Mielensäpahoittajan saappaisiin astuu Jussi Lampi ja myös muut Hysterian näyttelijät nähdään lavalla tässä kevään isossa, eteläpohjalaisuutta juhlivassa näytelmässä. Ravintola Verstaalta esityksen kylkeen toteutetaan jälleen maukas illallinen.

Iloosia aikoja -komedia kertoo Mielensäpahoittajan hautajaisvalmisteluista, sillä ikä painaa, eikä sitä voi kaikkea elämän haltuun antaa. Ja jos kerran kaikki on tehty tähänkin mennessä itse, niin miksei sitten omaa hauta-arkkuakin. Kun poika saapuu huolestuneena tarkistamaan isänsä vointia, tulee mutkia matkaan. Siinä omat hautajaisvalmistelut jäävät sivuseikaksi, kun pitää huolehtia jälkikasvun asiat kuntoon.

Jussi Lampi odottaa Mielensäpahoittajan rooliin hyppäämistä. Lappajärveäislähtöinen näyttelijä kertoo aina tunnistaneensa mielensäpahoittajassa eteläpohjalaista mentaliteettia. Omasta takaa löytyy samankaltainen hirtehinen huumori ja osuvat huomiot vinksalleen menneistä asioista.

Yhteistyö teatterin ja ravintolan välillä on tiivistä ja innostunut työyhteisö rakentaakin ilolla ja intohimoisella työnteolla Piirin Verstas-rakennuksesta kulttuurikeskusta, jossa luodaan kokonaisvaltaisia elämyksiä kulttuurin, viihteen ja huumorin ystäville. ⧫

 

18.1.–15.2.2023
Improkurssi aloittelijoille
Teatteri Hysteria

3.2.–11.3.2023
Juokse vaimosi edestä
Teatteri Hysteria

18.2.–18.3.2023
Virtahepo ja muita hevosia
Teatteri Hysteria

8.4.–20.5.2023
Mielensäpahoittaja, iloosia aikoja
Teatteri Hysteria

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 4.1.2023.

Teatteri Hysteria

Teatteri Hysteria on teatteri-, taide- ja tapahtumatila, joka tarjoaa Piirin alueella monipuolista kulttuuria koko illan improvisaatioesityksistä erilaisiin ajankohtaisiin näytelmiin. Hysteria tuottaa myös työhyvinvointi- ja koulutuspalveluja.

Osoite
Seuralantie 25

Lisätietoja
hysteria.fi

Lisää ilmiöitä: