KuvataideJulkista taidetta ja aamunavauksia

Teksti Sanna Karimäki-Nuutinen ja Maya Syrjälä

AARG Aamunavaukset

Uuden asemakorttelin rakentaminen juna­radan varteen on alkamassa. Seinäjoen kaupunki haki joulu­kuussa kort­telin taide­­kohteisiin julkisen taiteen tekijöitä port­folio­haulla. Keväällä tilataan luonnoksia teoksista. Moni­­vuotisen hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen sisältyvät mm. parkkitalo, perhe­­palvelu­­keskus Aallokko ja juna-aseman odotustila.

Kaikki ovat tervetulleita avoimeen julkisen taiteen yleisö­­työ­­pajaan helmi­kuussa. Työpajassa kerätään osallis­­tujien koke­muksia ja näke­­myksiä aseman­seudusta, ja materiaalit toimi­­tetaan taiteili­­joille suunnittelun tueksi.

AARG Aamunavaukset jatkuvat Taidehallin oheis­­ohjelmassa. Taitei­li­joille ja luovan alan tekijöille suunnatut tilai­suudet avaavat nyky­­taide­­kentän toiminta- ja yhteis­työ­­malleja etenkin maaseudulla. AARG Art and the Rural Gathering on Taide­hallin lansee­raama keskus­­telu­alusta. Kevään aamun­avauksissa vierai­­levat mm. taide­maalari Elina Försti, Biotaiteen seuran Erich Berger, Taide­yliopiston Seinäjoen yksikkö sekä läänin­taiteilija Venla Korja.

Keväällä järjestetään myös SWAP, moni­taiteellinen, prosessimainen esitys, jossa useat taiteilijat ammen­tavat toistensa työskentelystä. ⧫

 

9.–10.2.2022
Julkinen taide – avoin yleisötyöpaja
Itikka

4.2.2022
SWAP prosessiesitys
Itikka

14.1.–6.5.2022
AARG Aamunavaus
Itikka / Kammio

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 9.1.2022.

Seinäjoen taidehalli

Taidehalli on ajassa elävä nykytaidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
seinajoentaidehalli.fi

Lisää ilmiöitä: