TeatteriSuosittu Naapurikyylät-komedia saa jatkoa helmikuussa

Teksti ja kuva Jasmiina Soidinaho

Teemu Kettula ja Juulia Soidinaho komediassa Naapurikyylät

Teemu Kettula ja Juulia Soidinaho.

Teatteri Hysterian syksyllä 2021 loppuun­myyty Naapurikyylät-komedia saa jatkoa helmikuussa. Piirillä sijaitseva teatteri toteuttaa ammat­ti­laisten voimin näytelmiä draamasta komediaan, toimii Impro­aalto-ryhmän koti­pesänä ja järjestää impro­vi­saa­tio­kursseja vasta-alka­jille sekä esiin­tymis­jänni­tystä poteville.

— Hysteriassa on tekemisen palo ja oma, vakiin­tunut katsoja­kunta. Olemme ristineet Hysterian humoristisesti sala­teatteriksi, sillä vielä hetken aikaa teatte­rimme on hieman piilossa Piirillä. Muutaman vuoden kuluttua olem­mekin sitten Piirin keskiössä, kun alue kehittyy eteenpäin, kertoo Teatteri Hysterian perustaja, näyttelijä Juulia Soidinaho.

Hahmot ovat monille jo ennestään tuttuja

Näytelmässä jo eläköityneen Pirkon ja hänen tuppi­suisen miehensä Kalevin arkinen rytmi häiriintyy, kun naapurien elämöinti äityy käsistä. Vanha paris­kunta aloittaa operaation, jolla syyl­linen löydetään naapurien kirja­vasta joukosta. Talo­yhtiön rauhaa on järky­tetty, mutta kenen toimesta?

Naapurikyylät on hervoton komedia kaikille tutuista siveel­li­syyden portin­var­ti­joista ja naapu­ruston valp­paista vartio­miehistä, joiden luku­lasien alta ei jää mitään huomaamatta.

Pirkkona häärää Juulia Soidinaho. Rooli on hänen ensim­mäinen komedia­pääroolinsa.

— Pirkon nahkaan on ollut hauska hypätä. Hänestä muodostui sellainen pohja­lainen voimapesä, jossa kaikki on hieman vinossa. Pirkko keskittää voimansa ja aikansa naapu­rien kyttää­miseen sen sijaan, että hän tarkas­telisi omaa elämäänsä. Onneksi Pirkolla on Kalevi. Kalevi tasa­pai­nottaa Pirkkoa, Juulia naurahtaa.

Kalevin roolissa nähdään näyttelijä Teemu Kettula ja naapurin roolissa Rami Mäkilaine, joka on myös näytelmän ohjaaja.

Rami tunnetaan Improaallon näyttelijänä, mutta hän on ohjannut lukuisia näytelmiä aikoinaan Tampereella ja Vaasassa. Naapuri­kyylät on Ramin ensim­mäinen ohjaajan­työ Seinäjoella.

Naapurikyylien suosio on yllättänyt posi­tii­vi­sesti. Se varmaan johtuu siitä, että Pirkossa ja Kalevissa on paljon tunnis­tet­tavia piirteitä sekä itsessä että muissa. Meille on tullut paljon palau­tetta siitä, kuinka tosi­elämän Pirkkoja todellakin asuu naapu­rus­tossa, Mäkilaine kertoo hymyssä suin. ⧫

 

4.2.–26.2.2022
Naapurikyylät
Teatteri Hysteria

26.1.–23.2.2022
Improkurssi aloittelijoille
Teatteri Hysteria

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 9.1.2022.

Teatteri Hysteria

Teatteri Hysteria on teatteri-, taide- ja tapahtumatila, joka tarjoaa Piirin alueella monipuolista kulttuuria koko illan improvisaatioesityksistä erilaisiin ajankohtaisiin näytelmiin. Hysteria tuottaa myös työhyvinvointi- ja koulutuspalveluja.

Osoite
Seuralantie 25

Lisätietoja
hysteria.fi

Lisää ilmiöitä: