Muut tapahtumatPikkuprovinssi on lasten oma festivaali

Teksti ja kuva Katariina Vestergård

Lastenfestari Pikkuprovinssi järjestetään Törnävänsaaressa

Lastenkulttuurifestivaali Pikkuprovinssi järjestetään kahdessa osassa kevään 2022 aikana. Kaikille avoimen ja maksuttoman festivaalin järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut.

Pikkuprovinssin riemukkaita Vappujuhlia vietetään 1.5.2022 Kalevan Navetan Hugo-salissa. Luvassa on jännittävää teatteria ja hulvatonta lastenmusiikkia. Esitykset ovat maksuttomia, mutta niihin tulee ilmoittautua ennakkoon.

Pikkuprovinssin löytöretkellä seikkaillaan 16.–21.5.2022 Törnävänsaaren ja Ruutipuiston luonnonsuojelualueen ympäristössä. Löytöretki on lapsille ja perheille suunnattu reitti, jonka varrella on lasten ja nuorten tekemiä koris­teita ja yhteisö­taide­teoksia, tehtäviä sekä QR-koodilla avautuvia videoita. Reitin varrella on tapahtuman aikana myös erilaisia esityksiä sekä työpajoja.

Pikkuprovinssin perinteisen bändikatselmuksen sijaan lastenkulttuurikeskus Louhimo tarjoaa tänä vuonna alakoulujen bändeille mahdollisuuden äänittää omia kappaleita tai covereita Kalevan Navetan soittotila Kammiossa. Äänityksiin osallistuu lapsia useilta Louhimon toiminta-alueen alakouluilta.

Esiintymään Pikkuprovinssiin?

Pikkuprovinssiin etsitään innok­kaita lapsia ja nuoria alue-esiintyjiksi. Esitykset voivat olla vaik­kapa tanssia, soittoa, runon­lausuntaa tai akro­batiaa. Esitys voi olla kestoltaan 5–10 minuuttia ja sen tulee olla kevyesti toteutettavissa.

Hakemuksen voi lähettää 29.3.2022 mennessä sähköpostitse: pikkuprovinssi@seinajoki.fi

Taas mennään! -podcast

Pikkuprovinssi julkaisi lasten ja nuorten taide- ja kulttuuriharrastuksia käsittelevän Taas mennään! -podcastin loppu­vuodesta 2021. Podcastin ensimmäisellä tuotan­to­kau­della käsi­tellään elek­tro­nisen musiikin, bändi­soiton, käsi­töiden, sirkuksen ja parkourin sekä teat­terin harras­tamista. Jokai­selle harras­tukselle on oma jaksonsa, jossa selvitetään, mikä harras­tuk­sessa viehättää ja miksi lapset ovat valin­neet juuri tämän harrastuksen.

Podcastin käsikirjoittajina ja juon­tajina toimivat Seinä­joen Ala­kylän koulun 6A-luokan oppilaat. Lapset ovat olleet mukana myös pod­castin nimen, logon sekä tunnus­musiikin suunnittelussa. ⧫

1.5.2022 & 16.–21.5.2022

Pikkuprovinssi

Törnävänsaari

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 9.1.2022.

Pikkuprovinssi

Pikkuprovinssi on lasten oma festivaali, joka järjestetään Törnävänsaaressa. Tapahtuman ohjelmassa on mm. musiikkia, tanssia, teatteria ja työpajoja. Kaikille avoimen ja maksuttoman festivaalin jär­jestää Seinä­joen kaupungin lasten­kult­tuu­ri­keskus Louhimo.

Osoite
Törnäväntie 20

Lisätietoja
pikkuprovinssi.fi

Lisää ilmiöitä: