KuvataideHallin valloittava Resonance on kansain­välinen ryhmänäyttely

Teksti Sanna Karimäki-Nuutinen Kuva Berghall

Resonance-näyttelyn islantilainen taiteilija-kuraattori-duo Berghall, eli Olga Bergmann & Anna Hallin

Taidehallin betonisen Hallin valloittava Resonance on kansain­välinen ryhmä­näyttely, joka on ollut aiemmin esillä vanhassa silli­tehtaassa toimivassa nyky­taiteen keskuk­sessa Verksmiðjan á Hjalteyrissa Islannissa vuonna 2021. Islannin parhaana ryhmä­näyttelynä Icelandic Art Prize’lla palkittu koko­naisuus esittää viiden taitei­lijan teoksia ja ammentaa ympäristön, tekno­logian ja tarinoiden maailmasta.

Näyttelyn taiteilijat ovat Olga Bergmann (IS), Angela Dufresne (US), Anna Hallin (IS), Vesa-Pekka Rannikko (FI) ja Simon Rouby (FR). Esillä on maalauksia, veistoksia, videoita ja animaatiota.

Oleellinen osa näyttelyn lähtö­kohtia on vanhan teol­li­suus­kiinteistön karun kaunis este­tiikka, joka yhdis­tää Hjalteyri’n miljöön Seinäjoen taide­halliin. Resonancen konsep­tista vastaavat islanti­lainen taiteilija-kuraat­tori-duo Berghall, eli Olga Bergmann & Anna Hallin. Heidän kura­tori­aali­sessa työs­ken­telyssään tärkeänä element­tinä on hoiva ja huolenpito. ⧫

17.6.2023–5.1.2024

Resonance

Halli

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2023.

Seinäjoen taidehalli

Taidehalli on ajassa elävä nykytaidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma.

Osoite
Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25

Lisätietoja
seinajoentaidehalli.fi

Lisää ilmiöitä:

Syysilmiö-kulttuuripäivä 6.10.2023

Syysilmiö-kulttuuripäivä järjestetään ensi kertaa Seinäjoella 6. lokakuuta 2023. Katso koko ohjelma täältä!