Muut aiheetKultSi toteuttaa taidetta psykiatrisen hoidon tukena

Teksti Venla Korja Kuva Teemu Tuuttila

Kuvataiteilija Ville Hautaluoma ja tanssija Riina Kalmi

Kuvataiteilija Ville Hautaluoma ja tanssija Riina Kalmi osallistuvat KultSin järjestämään monitaiteelliseen projektiin syksyllä M-talossa.

Kulttuurikollektiivi Silta toteuttaa kolme erillistä taiteilijaresidenssiä M-talossa syksystä 2023 alkaen. Äänitaiteilija Sami Silén, tanssija Riina Kalmi ja kuvataiteilija Ville Hautaluoma työskentelevät kuukauden ajan M-talon osastoilla, ryhmätoiminnassa sekä yhteisissä tiloissa tehden taidetta ja hyödyntäen oman taiteenalansa menetelmiä.

M-talosta löytyvät mm. psykiatrian ja kuntoutuksen toiminnat, päihdeklinikka, sairaalakoulu sekä kirjasto. Hanke pilotoi kulttuurihyvinvointitoimintaa osana M-talon kuntoutusta ja psykiatrisen sairaanhoidon palveluita. ⧫

1.9.2023–28.2.2024

Taiteilijaresidenssit M-talossa

KultSi

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2023.

Kulttuurikollektiivi Silta

Kulttuurikollektiivi Silta on Seinäjoella toimiva monimuotoinen taiteenalojen yhdistys, joka tuottaa kulttuurihyvinvointia teatterin, taiteen ja työpajojen muodossa. KultSi toimii pääasiassa Etelä-Pohjanmaan alueella, yhteistyössä eri tahojen toimijoiden kanssa. Kollektiivin toimintaa tällä hetkellä kantavat yhteisölliset, soveltavat ja toiminnalliset menetelmät, joilla se pyrkii lisäämään alueensa hyvinvointia. Historiallisilla draamaesityksillä, uuden asuinalueen kulttuuritoiminnan luomisella ja ajankohtaisilla työpajoilla kohotetaan myös alueen kulttuurista kantavuutta.

Lisätietoja
kulttuurikollektiivisilta.fi

Lisää ilmiöitä:

Syysilmiö-kulttuuripäivä 6.10.2023

Syysilmiö-kulttuuripäivä järjestetään ensi kertaa Seinäjoella 6. lokakuuta 2023. Katso koko ohjelma täältä!