TeatteriTeatteri Hysteriassa nauretaan yhdessä

Teksti Jonna Sillanpää

Teatteri Hysterian Juokse vaimosi edestä

Piirin vanhalla mielisairaala-alueella yksi toiminnan kulmakivistä on yhteisöllisyys. Teatteri Hysteria ja Ravintola Verstas ovat toimineet yhdessä viime syksystä lähtien. Teatteri- ja illallispaketit vetävät paikalle niin työporukoita, syntymäpäivien juhlijoita kuin Hysterian vakikatsojia. Ravintola ja teatteri tekevät jatkuvasti tiiviisti töitä alueen ja yhteisen toiminnan kehittämiseksi.

Näyttelijä Jussi Lampi ja Mielensäpahoittaja, iloosia aikoja -teoksen dramatisoija Juulia Soidinaho

Näyttelijä Jussi Lampi ja Mielensäpahoittaja, iloosia aikoja -teoksen dramatisoija Juulia Soidinaho.  Kuva Tanja Korpela

Teatteri Hysterian esitysten suosio pääsee aina vain yllättämään. Kevät oli Hysterialla täynnä loppuunmyytyjä esityksiä, kun Jussi Lampi hyppäsi eteläpohjalaisen Mielensäpahoittajan saappaisiin. Mielensäpahoittajan omista hautajaisvalmisteluista kertova Mielensäpahoittaja, Iloosia aikoja -draamakomedia saa odotetun lisäesityskauden syys–lokakuussa Hysteriassa.

 

Keväällä loppuunmyyty Juokse vaimosi edestä -farssi saa jatkoa, kun näytelmän itsenäinen jatko-osa saa ensi-iltansa lokakuussa. Linjat kuumina -näytelmä on farssien mestarin Ray Cooneyn kirjoittama sarja herkullisia väärinkäsityksiä, valkoisia valheita sekä huvittavia sattumuksia. Näytelmän rooleissa nähdään Hysterian rautaisia ammattilaisia.

— Meillä oli ilo tuottaa salin täydeltä nauruja Juokse vaimosi edestä -komedian kanssa, joten päätimme jatkaa näiden tuttujen hahmojen matkaa Linjat kuumina -jatko-osalla. Luvassa on nauruntäyteinen pikkujouluaika, kertoo näytelmän ohjaaja Juulia Soidinaho.

Teatteri Hysterian Juokse vaimosi edestä

Linjat kuumina on jatko-osa Juokse vaimosi edestä -komedialle, joka nähtiin Teatteri Hysteriassa keväällä 2023.  Kuva Sarianne Nikko

Linjat kuumina kertoo taksikuski John Smithistä, joka elää kaksoiselämää. Johnilla on nimittäin kaksi vaimoa, Mary ja Barbara, jotka eivät tiedä toisistaan mitään. Maryn kanssa Johnilla on viisitoistavuotias tytär Vicky ja Barbaran kanssa kuusitoistavuotias poika Mike.

Johnin rauhallinen perhe-elämä saa yllättävän käänteen, kun nuoret tutustuvat toisiinsa internetin kautta ja huomaavat heidän kummankin isällään olevan omituisen paljon yhteistä. Johnille tulee kiire estää nuoria tapaamasta toisiaan ja mukaan soppaan lisää lusikkansa naapurin hervoton Stanley ja hänen dementoitunut isänsä. ⧫

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2023.

Teatteri Hysteria

Teatteri Hysteria on teatteri-, taide- ja tapahtumatila, joka tarjoaa Piirin alueella monipuolista kulttuuria koko illan improvisaatioesityksistä erilaisiin ajankohtaisiin näytelmiin. Hysteria tuottaa myös työhyvinvointi- ja koulutuspalveluja.

Osoite
Seuralantie 25

Lisätietoja
hysteria.fi

Lisää ilmiöitä: