TeatteriLapualta seuraava presidentti?

Teksti Anna Valtari Kuva Jukka Kontkanen

sSeinäjoen kaupunginteatterin Kekkosen tytär -komedian Marjut Sariola ja Mia Vuorela

Lapualaislähtöisen kirjailijan Taina Latvalan Kekkosen tytär on mehukas tupakomedia ihmisessä ja yhteiskunnassa tapahtuvasta mullistuksesta.

Viisikymppisen Katan elämä tekee täyskäännöksen hänen iäkkään äitinsä paljastaessa presidentti Kekkoseen liittyvän salaisuuden. Lapualaisperhe tempautuu mukaan armottomaan presidenttipeliin, jossa totuus ja valhe ottavat mittaa toisistaan.

Luvassa on tarina vahvatahtoisista pohjalaisnaisista, jotka ryhtyvät hiihtämään omia latujaan. Miehet puolestaan joutuvat kyseenalaistamaan vanhan maailman mallit. Tosipaikan tullen kaikki yhdistävät voimansa yhteisen asian vuoksi. No, ainakin hetkeksi.

Vuoden 2021 parhaana kotimaisena näytelmänä palkittu komedia on terävän ajankohtainen paitsi aiheensa myös ikuisten teemojensa vuoksi.

— Hauskassa ja vauhdikkaassa tekstissä käsitellään isoja ja tärkeitä aiheita kuten perhesuhteita ja luottamusta, Latvala kuvailee.

Lapualaisemännän roolissa nähdään Marjut Sariola. Hänen tytärtään, mahdollista seuraavaa presidenttiä näyttelee Mia Vuorela. Komedian ohjaa Kivikasvot-kvartetista tuttu Ismo Sajakorpi. ⧫

3.11.2023–4.4.2024

Kekkosen tytär

Kaupunginteatteri

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2023.

Seinäjoen kaupunginteatteri

Teatterikatsomossa voi antautua tarinoiden vietäväksi! Tuntea riemua, liikutusta ja empatiaa. Oppia uutta ja laajentaa sydäntään. Siihen kaikkeen tarjoaa Seinäjoen kaupunginteatteri mahdollisuuden kaupungin ja maakunnan ihmisille. Aina elävänä.

Osoite
Kaupunginteatteri, Alvar Aallon katu 12
Törnävän kesäteatteri, Törnävänsaarentie 1

Lisätietoja
seinajoenkaupunginteatteri.fi

Lisää ilmiöitä: