MusiikkiSKORissa alkaa uusi aika, kun syksyllä konsertteihin tullaan jo kuudeksi

Teksti Heli Lahti Kuvat Alias Studiot, Teemu Mattson ja Ville Hautakangas

Seinäjoen kaupunginorkesterissa puhaltaa uudet tuulet. Kevään aikana uusi intendentti on saatu istutettua osaksi orkesteria, 2. viulisti on kotiutunut muusikoiden rivistöön. Syksyllä SKOR vahvistuu uudella huilistilla ja visuaalinen ilme saa uuden muodon. Yksi näkyvimmistä muutoksista on kuitenkin konserttien alkamisajankohta: kaikki SKORin konsertit alkavat syksystä lähtien jo kello 18.

—Emme keksineet yhteen syytä, miksi konsertit eivät voisi alkaa aiemmin, intendentti Heli Lahti kertoo. 

Tämä on ollut toive myös kuulijoiden suunnasta. Aikaisempi ajankohta mahdollistaa nuorempien ja toisaalta myös iäkkäämpien kuulijoiden osallistumisen konsertteihin, kun kotiin pääsee jo hyvissä ajoin. Taiteilijatapaamiset järjestetään jatkossa konsertin jälkeen, kun solistit saavat myös rentoutua kuulijoiden kysymysten äärelle esiintymisen ollessa jo ohi.

Uuden alkamisajankohdan lisäksi orkesteri päivittää ilmettään syksyn mittaan. Tarkoitus on selkeyttää viestiä ja tuoda SKOR kaikkien kaupunkilaisten näkyville. 

— Haluamme, että jokainen kaupunkilainen tietää, että Seinäjoella on oma kaupunginorkesteri. Haluamme tunnistettavan ja tyylikkään ilmeen, joka jää mielin. Pitäkää silmät auki, SKOR saattaa näkyä ja kuulua odottamattomissakin yhteyksissä, Lahti vihjaa. 

Uusi ilme luodaan yhdessä Rok O Rokin kanssa, jonka raikas ja luova näkemys on omiaan tuomaan esiin monipuolisen orkesterin parhaat puolet myös visuaalisesti. 

 

Kaupunginorkesterin syksyn 2023 ohjelmistoa

Kapellimestari Atso Almila

To 24.8.2023 klo 18
Atso Almilan kapellimestarikurssi
Seinäjoki-sali

Perinteinen Atso Almilan kapellimestarikurssin päätöskonsertti avaa Seinäjoen kaupunginorkesterin syyskauden.

 

To 14.9.2023 klo 18
Taiteilijavieraana Eero Saunamäki
Seinäjoki-sali

Syksyn taiteilijavieraaksi saapuu nokkahuiluguru Eero Saunamäki. Hän saa sinut muuttamaan käsityksesi maailman väärinymmärretyimmästä soittimesta.

 

To 21.9.2023 klo 18
Tango!
Seinäjoki-sali

Upea kattaus rakkautta, kaipuuta ja elämänmakuisia tarinoita pursuavia tangoja. Solistina konsertissa taituroi legenda Jorma Uotinen, sovituksista vastaa bandoneonisti Petri Ikkelä ja pianistina toimii Ilkka Joronen.

 

To 12.10.2023 klo 18
Keskeneräinen
Seinäjoki-sali

Orkesterin parasta osaamista esittelevä konsertti, jossa jokaisen muusikon panos on korvaamattoman tärkeä.

 

To 26.10.2023 klo 18
Lastenkonsertti: Pekka ja susi
Seinäjoki-sali

Klassinen hittiteos Pekka ja susi palaa! Tule kuulemaan, miltä Pekka, lintu, ankka, kissa tai vaikkapa metsästäjä kuulostaa melodiaksi sävellettynä.

 

To 9.11.2023 klo 18
Agua de Beber
Seinäjoki-sali

Sovittaja Erno Tiittasen ja laulutaiteilija Kadi Vijan yhdessä luoma bossa nova -konsertti tuo lattaritunnelmaa marraskuuhun.

 

To 23.11.2023 klo 18
Maailman kaunein sointu
Seinäjoki-sali

Tämä konsertti on oodi musiikille, kehittymiselle ja yhdessä tekemiselle, kun samalle lavalle nousevat niin musiikkiopiston oppilaat ja opettajat kuin SKORin ammattimuusikotkin.

 

To 7.12.2023 klo 18
Suomalaiset sävelhelmet
Seinäjoki-sali

Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkesterien yhteiskonsertti tuo konserttitarjottimelle Sibeliusta sekä Hannikaista. Solistina kuullaan pianisti Ossi Tanner ja orkestereita johtaa Jascha van der Goltz.

 

To 14.12.2023 klo 18
Klassinen joulukonsertti
Lakeuden risti

Klassinen joulu luo joulutunnelmaa klassisten teosten ja joulusävelklassikoiden siivin. Rakastetut joululaulut orkesterin solistina tulkitsee upea Suvi Väyrynen.

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 8.8.2023.

Seinäjoen kaupunginorkesteri

Eli SKOR on klassisen musiikin orkesteri, joka taipuu monipuolisesti eri musiikkityyleihin sinfonioista lastenkonsertteihin ja viihteestä nykymusiikkiin. SKOR konsertoi akustisesti loistavassa, nimenomaan musiikkisaliksi suunnitellussa Seinäjoki-salissa. Runkosoittajiston jousikvintetti ja puhallinkvintetti esittävät säännöllisesti niin keskeistä klassista, kuin uudempaakin kamarimusiikkituotantoa. Soittajistoa täydennetään sinfoniakonserteissa ammattimuusikoilla.

Osoite
Seinäjoki-sali, Kampustalo, Kalevankatu 35
SKORin toimisto, Keskuskatu 32 A

Lisätietoja
skor.fi

Lisää ilmiöitä:

Syysilmiö-kulttuuripäivä 6.10.2023

Syysilmiö-kulttuuripäivä järjestetään ensi kertaa Seinäjoella 6. lokakuuta 2023. Katso koko ohjelma täältä!