MusiikkiSKORin monipuolinen syksy

Teksti Janne Ahtonen Kuvat Katri Naukkarinen, Asko Rantanen ja Cata Portin

Viulisti Eriikka Maalismaa

 

To 19.8.2021 klo 19
Taiteilijavieraana Petteri Iivonen
Seinäjoki-sali

Seinäjoen kaupunginorkesterin syyskausi 2021 käynnistyy huippu­vierailulla, kun Suomen Kansallis­oopperan ja Pariisin oopperan konsertti­mestari Petteri Iivonen saapuu orkesterin taiteilijavieraaksi. Lue lisää konsertista: SKORin syksy käynnistyy korkeatasoisella vierailulla.

 

To 2.9.2021 klo 18
Maltti ja Valtti: Homma hanskassa!
Seinäjoki-sali

Lastenohjelmista suuren suosion saaneet aidot ja alku­peräiset liikenne­puisto­konstaapelit Maltti ja Valtti ovat liik­keellä SKORin muusikoiden matkassa. Tämän poppoon edes­ottamuksista ei vauhtia eikä hauskoja tilanteita puutu!

 

Klarinetisti Lauri Sallinen

To 16.9.2021 klo 19
Romantiikkaa ja vaarojen kaikuja
Seinäjoki-sali

Klarinetisti Lauri Sallisen suunnit­telemassa konsertissa kuullaan metsien kaikuja, kontrasteja sekä huikeaa virtuosi­teettia. Aikamme taide­musiikki kohtaa Johannes Brahmsin kauniin ja tunteikkaan klarinetti­kvinteton.

 

To 30.9. klo 19 / Pe 1.10. klo 19
Aikamatkalla
Vaasan kirkko / Lakeuden Risti

Kapellimestari Tomas Djupsjöbackan laatimassa konsertti­ohjelmassa soitinten kuninkaaksi titulee­ratut urut pääsevät parras­valoihin.

 

To 7.10.2021 klo 19
Hyvät, pahat ja rumat
Seinäjoki-sali

Italialainen Oscar-palkittu Ennio Morricone (1928–2020) on yksi aikamme merkittä­vimmistä elokuva­säveltäjistä. Konsertissa kuullaan musiikkia muun muassa Sergio Leonen sekä Brian De Palman elokuvista.

 

Bandoneontaiteilija Henrik Sandås

To 28.10.2021 klo 19
El Tango
Seinäjoki-sali

SKOR, bandoneontaiteilija Henrik Sandås ja kokeellisista projek­teistaan tunnettu gambisti ja laulaja Mikko Perkola yhdis­tävät voimansa juhlistaakseen argen­tiin­alaisen tangon mestarin Astor Piazzollan 100-vuotis­juhlavuotta.

 

La 6.11.2021 klo 19
Aalloilla
Seinäjoen kaupunginteatteri

SKORin ja kaupungin­teatterin yhteis­konsertissa palataan teatteri­talon valmis­tumisen aikoihin, jolloin Alvar Aallon puoli­solla Elissa Aallolla oli merkit­tävä rooli miehensä vision loppuun­saat­ta­misessa. Osa Aalto Aesthetics -tapahtumaa.

 

Viulisti Eriikka Maalismaa

To 9.12. klo 19 / Pe 10.12. klo 19
Made in Finland
Seinäjoki-sali / Vaasa

Suomalaisen musiikin päivää juhlis­tavassa ohjelmassa Seinäjoki-salissa ja Vaasan kaupungin­talolla kuullaan Paciuksen ja Sibeliuksen sävellysten lisäksi Veli Kujalan viulu­konsertto, jonka solistina loistaa Eriikka Maalismaa.

 

To 16.12.2021 klo 19
Joulukonsertti
Seinäjoki-sali

Seinäjoen kaupungin­orkesterin syys­kauden päät­tää perin­teinen joulu­konsertti, jonka johtaa kapel­li­mestari Ari Rasilainen. Solistiksi saapuu basso­baritoni Juha Uusitalo.

 

Artikkeli on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 12.8.2021.

Seinäjoen kaupunginorkesteri

Eli SKOR on klassisen musiikin orkesteri, joka taipuu monipuolisesti eri musiikkityyleihin sinfonioista lastenkonsertteihin ja viihteestä nykymusiikkiin. SKOR konsertoi akustisesti loistavassa, nimenomaan musiikkisaliksi suunnitellussa Seinäjoki-salissa. Runkosoittajiston jousikvintetti ja puhallinkvintetti esittävät säännöllisesti niin keskeistä klassista, kuin uudempaakin kamarimusiikkituotantoa. Soittajistoa täydennetään sinfoniakonserteissa ammattimuusikoilla.

Osoite
Seinäjoki-sali, Kampustalo, Kalevankatu 35
SKORin toimisto, Keskuskatu 32 A

Lisätietoja
skor.fi

Lisää ilmiöitä: