Gallup

Mitä taide ja kulttuuri merkitsee sinulle?

Paikalliset vastaavat

→ Voit antaa oman vastauksesi jutun lopussa!

|

Piia-Pauliina Mäntysaari

Iloa, leikkiä, terapiaa, tekemistä! Olen nauttinut taiteesta aina, mutta erityisesti se kannatteli kun sairastuin; soittamalla ja maalaamalla karkotin kipuja ja hoidin mieltä. Taide myös yhdistää, esimerkkinä FeminaTeatteri.

|

Petriina Suomela

Taide ja kulttuuri merkitsee minulle yhdellä sanalla sanottuna kotia. Ilman kodin turvallista syliä ja läsnäoloa olemme kaikki tuuliajolla. Taide ja kulttuuri merkitsee minulle myös vapautta olla minä. Luovuuden ja inspiraation lähteillä olemme parhaimmillamme.

|

Petri Tikkala

Musiikki on minulle itseilmaisua. Taide on työkalu, jonka kautta olen pystynyt käsittelemään erilaisia asioita ja tunteita. Erilaiset kulttuurit on kiinnostanut aina sekä niihin liittyvä yhteisöllisyys. Matkustellessa on kiinnostanut miten erilainen kulttuuri toinen voikaan olla. Kulttuurin ja taiteen kautta olen oppinut itsestäni ja maailmasta.

|

Marita Nyrhinen

Elämäntapaa. Musiikki, elokuvat, kuvataide, arkkitehtuuri, teatteri – kaikki toimii. Soitin pienenä viulua ja kasvoin sukulaisten elokuvateatterissa. Jazzdiggarina olen yhdistyksen kautta järjestämässä pienimuotoisia free jazz -konsertteja kotikaupungissani.

|

Mervi Mäenpää

Taiteen äärellä on lupa hengähtää kiireetön hetki. Taide pysäyttää, tuo oivalluksia ajasta ja elämästä sen moninaisuudessaan. Taidekokemus on onnistunut kun se nostattaa tunteita, muistoja ja tarjoaa samaistumispintaa kokemuksille.

|

Paula Kiuru

Lähtökohtaisesti kaikkea. Jos sitä ei ole, mitä meillä on? Taidetta voi olla mikä vaan – riippuen siitä mitä ja miten katsoo – vaikka ihan pieniä asioita. Minua on hämmentänyt viime aikojen keskustelu siitä, pitääkö kulttuuria tukea. Onko joku tosiaan sitä mieltä ettei, että kulttuurilta pitäisi leikata? Ihmiset tekevät kulttuurin – se on meistä lähtöisin.

|

Milla Yli-Kuivila

Koronavuosi aiheutti sielussani korinaa. Toukokuussa istuin katsomassa Miloffin tanssiopiston kevätnäytöstä ja tunsin fyysisesti, miten jokainen soluni täyttyi musiikista ja tanssin riemusta! Maskini vettyi läpeensä kyynelistäni. Sielusta sieluun.

|

Vastaukset on julkaistu Kulttuurilehti Ilmiössä 12.8.2021.

Olavi Suomela sanoo:

Nähtyäni 15 vuotiaani Michelangelo Buonnaroton keskeseräisen Pieta- veistoksen, kun Maria kannattelee kuollutaa poikaansa, niin, sen äärellä mieleni sydän pysähtyi ja tunnnistin suuren merten albrossin pysähtyneen hetkeksi. Kiitän mestari Miclangeloa.

Mitä taide ja kulttuuri merkitsee sinulle? Anna oma vastauksesi:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää ilmiöitä: